Viktor Bemström gör sitt första år som seniorspelare i Tyringe. Den 20-årige backen är fostrad i Södertälje men har spelat juniorhockey i Leksand. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Bemström är inte orolig

Tyringe ligger just nu på kvalplats i fortsättningsserien. Men backen Viktor Bemström är inte orolig för att det ska bli nedflyttning.

– Nej, det här ska vi se till att lösa, säger den 20-åringen backen med Södertälje som moderklubb.

Viktor Bemström gör sitt första år som seniorspelare i Tyringe. Det har så här långt blivit 28 matcher som resulterat i 10 poäng (4 mål och 6 assist).
– Precis som för hela laget så har det gått både lite upp och ner för mig. Vissa delar av säsongen har sett bra ut. Vi har inte fått det flyt som vi velat ha, säger Tyringebacken som dock ser en ljusning.

– Jag ser positivt på resten av säsongen då jag tycker vi har kommit ihop som grupp efter allt det som hänt.
– Därför tror jag att vi ska kunna klara oss kvar i ettan. Det här ska vi se till att lösa.
Viktor Bemström kom till Tyringe direkt till premiären mot Vimmerby i september då hans klubb Haninge Anchors inte fick licens för att spela i den östra hockeyettan.
– Jag fick snabbt söka mig en ny klubb då jag inte ville spela lägre än i ettan, säger Viktor Bemström.
– Jag tycker att den södra ettan håller hög klass. Samtliga lag håller hög lägstanivå i en serie där alla kan slå varandra.

Viktor Bemström kommer från en riktig ishockeysläkt.
Hans pappa Stefan och farbrodern Jörgen har bägge spelat på högsta nivå i klubbar som Södertälje, Leksand, Modo och Luleå. Viktors kusiner Emil och Linus har bägge lovande karriärer på gång. Emil spelar allsvensk hockey med Leksand medan yngre brodern Linus är med i Södertäljes J18-lag.

– Det blir mycket hockeysnack när vi träffas men det är bara kul, säger Viktor som även han hoppas att en dag spela på högsta nivå.
– Målet är att spela så högt som möjligt. Men för att nå dit måste man utvecklas och ta alla stegen.

I morgon väntar Helsingborg för Viktor Bemström och de andra i Tyringelaget. Ett lag som de förlorade mot med 3–7 i fortsättningsettans premiär.
– Innan matchen hade vi pratat om hur vi skulle spela mot dem. Men vi gjorde inte rätt utan föll, säger Bemström som var imponerad av motståndet.
– Det är ett riktigt bra lag. Men i morgon så siktar vi på att ta revansch.

×