Tony Helm, rektor Yrkeshögskolan. Foto: Robert Rolf/Arkiv

Yrkeshögskolan får åtta av tio utbildningar

Vid förra ansökan i fjol fick Yrkeshögskolan Syd inte någon av de utbildningar de sökte.
På fredagen fördelades årets utbildningar och nu tilldelades Yrkeshögskolan Syd åtta av de tio utbildningar de sökt.
- Det har redan fällts många tårar. Jag är så oerhört glad för detta, säger Tony Helm som är rektor vid Yrkeshögskolan Syd.

Efter fjolårets tunga besked att Yrkeshögskolan Syd inte tilldelades några utbildningar har Tony Helm och hans medarbetare arbetat hårt för att vända den negativa trenden. Och i år fick de utdelning med 80 procent av de utbildningar de ansökt om, att jämföras med rikssnittet på 43 procent.

– Det har handlat lite om att vinna eller försvinna faktiskt. Skulle vi inte få någon eller bara någon enstaka hade vi fått skära ner, nu handlar det om att kanske utöka verksamheten istället, säger Tony Helm som delvis har svårt att prata.

– Det har redan fällts en hel del tårar kan jag säga. Jag är så oerhört glad för detta.

Vad är det som gör att ni nu får åtta av tio utbildningar ni sökt?

– Sen vi fick beskedet att vi inte fick några utbildningar i fjol har vi varit ute och pratat med företag, press, nätverkat i Almedalen, pratat med generaldirektörer, och det har gett resultat.

De nya utbildningarna är dessutom med länge intag än tidigare vilket gör planeringen lättare för Yrkeshögskolan Syd.

– Men det innebär också många utmaningar för oss, men det är bara roligt, säger Tony Helm som också lyfter fram betydelsen för kommunen.

– Vi är rätt okända i kommunen, men det betyder mycket. Det här handlar om flera hundra utbildningsplatser och en rad arbetstillfällen, säger Tony Helm.

 

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×