Konsekvensen av tondövhet

Skandalen kring President’ts club, där unga kvinnor sextrakasserades av rika män på en dyr välgörenhetsmiddag i London, har gett avtryck i umgänget på det världsekonomiska forumet i Davos. Likt under politikerveckan i Almedalen så sker de viktigaste förhandlingarna i informella eller privata sammanhang som inte står i programmet. Fester och mingel är lika viktiga eller viktigare än världsledares tal.
De företag som hade representanter på President’s club-middagen har gått från att tillhöra de mest eftersöka personerna att möta och diskutera med till att hamna i kylskåpet.
Bland annat innebär det att pr-firman WPP får stå där med hundhuvud, trots att de hävdar att deras representanter ”inte såg” de sexuella trakasserier som rapporterades i en wallraff av Financial Times, som skickade kvinnliga reportrar för att låtsas tillhöra de unga kvinnliga ”värdinnor”som underhöll de gästande männen.
Även Anthony Scaramucci, som tidigare var en av Davos mest populära figurer att kopplas ihop med, ses enligt den politiska nättidskriften Politicos Ryan Heath som en före detting som satsade på fel häst i Donald Trump.
Den ändrade attityden handlar säkert delvis om att Metoo-rörelsen har gjort det omodernt att hylla den sorts grabbighet hos vuxna män som syntes på President’s Club. Men kanske är det värre att ha satsat på fel häst. Svinandet har ju varit helt i sin ordning tidigare. Martina Jarminder

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar