Josef – en tjuv? av Jeanette Jonasson.

Boktips

Josef – en tjuv?
Jeanette Jonasson
Idus förlag

Denna bok vänder sig till äldre barn och handlar om kompisar och lojalitet. Hur mycket ska man egentligen ställa upp för sina kompisar? Josefs mamma är död och det känns himla jobbigt. Allt känns tungt nu och det blir inte bättre av att Josef har prov i skolan. Han bestämmer sig för att ta tunnelbanan till stan i stället och sen går allt på tok. Josef och hans kompis plankar på tunnelbanan och puttar till en tant, som ramlar. Det var inte meningen men killarna vill ju inte åka fast så de springer. Och sen hände det där med jackan. Denna kapitelbok är inte så tjock, men tar upp många olika frågeställningar som väcker känslor.

Dagens fråga

Är det rätt av S att utesluta Omar Al-Ganas ur partiet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×