Björnsson bakom Osbys skrällpoäng

Att Osby klarade 1–1 under ordinarie speltid i Borohallen var en överraskning. Men att laget även fixade extrapoängen mot play off-jagande Boro Vetlanda var en mindre skräll.
Matchen slutade 2–1 sedan Lukas Björnsson överlistat Jakob Nyqvist under straffläggningen.

– Ordern för samtliga våra killar i straffläggningen var att skjuta och Björnsson satte sin, förklarade Osbycoachen Albin Blomqvist efter tvåpoängaren.
Hårt brandskattade Osby kom till spel med exakt tre formationer inklusive debutanten Ludvig Omdal-Persson.
Olofströmskillen, som spelade i USA förra säsongen och som tränat en tid med sitt nya lag, kom också att få en drömstart när han kvitterade till 1–1 bara två minuter före full tid.

– Boro dominerade första perioden, vi lyfte oss i andra och i den tredje var det vi som jagade kvittering och borde kanske också fått den tidigare i perioden, ansåg Albin Blomqvist.
En stor anledning till Osbys viktiga poäng på bortarink var målvakten Scott Hectors fenomenala insats.
– Han var otroligt bra, berömde också Osbycoachen och fick medhåll av statistiken som visade att den förre Tingsrydsmålvakten grejade 37 av 38 skott.
Det var endast Robin Uhr i Boro som lyckades överlista Hector när han gjorde 1–0 efter 17.03 i den första perioden.

I förlängningen fick Osby möjlighet att spela fyra mot tre i 2.16 och kunde faktiskt avgjort matchen redan där. Men förutom Scott Hector fanns ytterligare en kanonmålvakt på isen i form av Boro Vetlandas Jakob Nyqvist.
– Inställningen var jättebra från vår sida idag och det här var en riktigt, riktigt stark laginsats där ändå Scott Hector och backen Joel Fantenberg får ett extra plus, tyckte Albin Blomqvist.

×