Gulan Avci ny integrationspolitisk talesperson

Liberalerna utnämner Gulan Avci till integrationspolitisk talesperson. En person som ska uttala sig i integrationspolitiska frågor får gärna veta vad de talar om.
Att vara kurd i Sverige innebär att man bör kunna förstå unga som utsätts för hedersvåld. Avci påpekar att det finns en problematik kring hedersvåld bland kurder även i Sverige. Samtidigt finns det många kurder med framskjuten plats i samhället och samhällsdebatten, som Socialdemokraternas Nalin Pekgul. Avci är så klart själv ett exempel på det. Hon bör förhoppningsvis ha koll på både integration och integrationsproblem.
Enligt partimedlemmar handlar utnämningen om att positionera sig som ”tuff mot invandring”, inte om att en person av utländsk härkomst bättre kan förstå asylsökandes besvärliga situation. Det är synd. Det går att värna mänskliga rättigheter samtidigt som man anser att Sverige inte kan ta emot fler invandrare eller att det finns problem integrationsproblem, även om det inte låter så på svensk borgerlighet.
Att Liberalerna i samband med detta kräver posten som integrationsminister är dock att gå händelserna i förväg. De har först utmaningen att hålla sig kvar i riksdagen framför sig.
Det går förmodligen, men man ska nog vänta med att kräva ministerposter tills man vet om alliansen har chans till valvinst och om partiet klarar sig kvar i riksdagen, annars låter det lätt som om man saknar markkontakt.
Martina Jarminder

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×