En Europavän har gått ur tiden

Lorenz Pucher, Knäred, har avlidit efter en tids sjukdom, 60 år gammal.
Lorentz Pucher kom ursprungligen från Österrike, men flyttade med familjen till Sverige och Dyreborg i Knäred, i slutet av 1980-talet. Han kom att engagera sig politiskt i Centern, och hans hjärta brann för Europafrågor.
Med en start i diskussionsforumet ”Som sagt i Laholm” arbetade han vidare med större visioner för Europadiskussioner.
Detta kröntes 2003 med starten för Europaforum i Hässleholm, där Lorenz Pucher inte bara var initiativtagare och chef utan också, tack vare ett stort kontaktnät, lyckades locka en lång rad namnkunniga talare från Europas politiska elit. Han var ända till slutet djupt engagerad i Europaforum.
– Lorenz var också idégivare till och den som stod bakom Centerns Europadag i Halmstad 2013, som i sin tur ledde till stora framgångar för partiet i kommande val till Europaparlamentet, säger C-riksdagsman Ola Johansson, som minns Lorenz Pucher som en stor inspiratör till partiets Europadiskussioner
Han var också engagerad i lokalpolitiken och hade genom åren en rad olika uppdrag och poster, senast som förste vice ordförande i kultur- och utvecklingsnämnden.
– Jag minns Lorenz främst som en stor idéspruta och inspiratör. Vi var inte alltid överens med hade väldigt givande diskussioner, säger C-kommunrådet Erling Cronqvist.
– Han hade ett imponerande kontaktnät och ständigt nya planer på hur detta kunde nyttjas.
Ett exempel på Lorenz Puchers idérikedom var att han tidigt lyfte frågan om att fira hemorten Knäreds mest kända händelse; fredsfördraget 1613.
Lorenz Pucher sörjes närmast av dottern Isabell och sonen Per-Lorenz med familj.

×