Lamin Bojang har imponerat på IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson då han provtränat med klubben under vintermånaderna. Så mycket att han den här säsongen kommer att spela för divison 2-laget. FOTO: LENNART MÅNSSON

Nickstark mittback ny i IFK Hässleholm

För ett par veckor sedan presenterade IFK Hässleholm sitt första nyförvärv Joakim Karlsson.
I går kunde de berätta att Lamin Bojang är klar som säsongens andra nya spelare.
– Jag ser fram emot att spela med min nya klubb, säger Bojang.

IFK Hässleholm är i stort sett klara med sin trupp inför den nya säsongen. Men ännu är det plats för nya spelare som kan spetsa till konkurrensen om platserna i laget.
Senaste nyförvärvet Lamin Bojang ska ta upp kampen med Linus Svensson, Simon Henningsson och Isak Olsson om platserna i mittförsvaret. Lamin är 26 år och kom till Sverige för tio år sedan från Gambia.

– Kommer ifrån en stad som heter Brikama där jag också började spela fotboll, berättar Bojang som bland annat spelat i klubbar som Heleneholm, Lunds Bois och Hörby.
Förra säsongen blev lite rörig för honom. Han började den i BW 90 i division 3 som efter halva säsongen drog sig ur serien.

Bojang fick leta upp en ny klubb vilken blev Veberöd där han spenderade hösten.

Hur kan det komma sig att IFK Hässleholm blev din nya klubb?
– Det var en god vän till mig som tyckte att jag skulle testa i IFK. Jag har tränat med dem under den senaste tiden och trivs väldigt bra med både tränaren och spelarna, säger Lamin Bojang.

Vad är dina styrka som fotbollsspelare?
– Det vill jag nog säga är huvudspelet. Jag gillar att gå upp när mitt lag får hörna. Det brukar bli några nickmål per säsong, säger den nya IFK-mittbacken.
IFK-tränaren Daniel Nilsson gillade det han såg av gambiern på träningarna.
– Lamin gjorde ett starkt intryck på mig. Han var här på flera träningar under november och december och gjorde bra ifrån sig.

– Han är mycket positionssäker i sitt defensiva spel och väldigt tydlig mot sina medspelare.
Då Lamin Bojang har varit hemma i Gambia var han inte med i IFK:s lag i innecupen i Bromölla. Han kommer inte heller att spela då slutspelet i samma cup avgörs på fredag.
– Det är högst troligt att debuten sker den 10 februari i den första träningsmatchen utomhus. Färden går även då till Bromölla där vi möter hemmalaget på Strandängens konstgräsplan, berättar Daniel Nilsson.
Lamin Bojang trivs fint med den svenska fotbollen.

– Jag tycker den är riktigt bra. Det kanske är lite mycket löpande men det var jag van vid från Gambia också, säger han.
– Men skillnaden är att här i IFK springer vi med boll, kontrar IFK-tränare Nilsson.
26-årige Bojang bor sedan flera år tillbaka i Lund. Han arbetar som anläggningsarbetare när han inte spelar fotboll.
– Jag tänker bo kvar i Lund då det inte är några problem att pendla mellan städerna.
– Det är för övrigt skönt att kunna ta tåget till träningen i stället att köra bil, menar Lamin Bojang.

×