Lönsbodas Oscar Nilsson fortsätter att skjuta i tyska bundesliga även till hösten. Hans klubb SV Bassum von 1848 åkte ut i kvartsfinalen i årets upplaga. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Nilsson uttagen i den svenska EM-truppen

Lönsbodas pistolskytt Oscar Nilsson och Emil Martinsson från Osby Jaktskytteklubb är bägge uttagna till luftvapen-EM i ungerska Györ. Sverige skickar en trupp på elva seniorer och åtta juniorer till tävlingen som avgörs 16-26 februari.

För Oscar Nilsson blir det andra gången i rad som han deltager på luftvapen-EM då han var med redan förra året i slovenska Maribor.
– EM-tävlingarna är väldigt tuffa då de bästa skyttarna från länder som Ukraina och Ryssland är med. Det är väl egentligen bara Sydkorea av de riktigt stora länderna som saknas, säger Nilsson
Som i helgen genrepade inför EM då han deltog i tävlingen H & N i München.
– Det var riktigt höga resultat då de flesta av de bästa skyttarna var med, berättar Oscar som själv var nöjd med tävlingen.

– Jag sköt riktigt stabilt under de bägge dagarna med 578 respektive 577 poäng. Det räckte till en tolfte plats en av dagarna.
Det var oerhört höga resultat under tävlingen där de allra bästa sköt 590.
– Jag vet inte hur de lyckas skjuta så bra. Själv ligger jag för tillfället inte på denna nivå. Men samtidigt vet jag att det i mästerskapen blir lägre resultat då det är större press på skyttarna.

– Jag vet att om jag håller mig på en stabil nivå så kan det gå riktigt bra på EM, säger Oscar som under fredagen på nytt åker till Tyskland för att skjuta slutspel i Bundesligan med sin tyska klubb Bassum von 1848.
– Sedan blir det bara att ladda inför EM som jag verkligen ser fram emot. Det ska bli roligt då den nya tekniken jag tränat på redan fungerar bra.

Ett lyckat EM-resultat är extra viktigt det här året då det i september blir VM i sydkoreanska Changwon.
– Det är så klart något man vill åka på så det är ju målet. Ett VM är nästan större än OS då konkurrensen är stenhård. Dessutom är det mycket prestigefyllt då det bara, precis som OS, går vart fjärde år, säger Nilsson.
Viltmålsskytten Emil Martinsson har massor av rutin i sin sport. Precis som vanligt lär Emil, som är boende i jämtländska Strömsund, få något i medaljväg med sig hem.

×