Parti satsar på lokalavdelning

Landsbygspartiet oberoende startar lokalavdelning i Osby och ställer upp i kommunvalet i september i år.

Men även Älmhult, Ljungby och Markaryd får lokalavdelningar. Detta sker formellt vid ett informationsmöte den 11 februari på Juddhultsgården, mellan Traryd och Delary.

Landbygspartiet oberoende, LPo, har tidigare ställt upp i riksdagsvalet och har lokalavdelningar i ett 30-tal kommuner i Sverige. Hittills har de fått mandat i nio kommuner.
Landbygspartiet oberoende bildades 2012 och ställde upp i riksdagsvalet för första gången 2014.
Partiet riktar sig till de ungefär 15 procent av Sveriges befolkning som bor på ren landsbygd eller i småorter. Deras mål är att få landsbygdsbefolkningen att samlas kring ett parti i stället för att rösta på åtta olika, de riksdagspartier som nu sitter i Riksdagen.

– Om bara hälften av dessa väljare kunde rösta på ett parti, som företräder just landsbygden och småorterna, skulle det partiet vara lika stort som KD och MP tillsammans idag, skriver partiledaren Erika Sörengård, i ett pressmeddelande.
Landsbygdspartiet oberoende, LPo, är ett parti för alla människor som bor och lever sina liv på landsbygden, i jordbruks- och skogsbygd, äldre stationssamhällen, bruksorter, kyrkbyar och andra orter med nära landsbygdsanknytning.
Partiet arbetar för en politik som är lojal och solidarisk med landsbygdens människor och främjar en långsiktig målsättning om en levande landsbygd.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Har du lagt på vinterdäcken på din bil?

Loading ... Loading ...