Annons

Rekordmånga köper lägenhet i Trelleborg

Eslöv • Publicerad 30 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Bostadspriserna fortsätter att stiga runt om  i Skåne. Foto: Tomas Oneborg/TT/Arkiv
Bostadspriserna fortsätter att stiga runt om i Skåne. Foto: Tomas Oneborg/TT/Arkiv

Villapriserna steg som mest i Lomma med 19 procent, tätt följd av Höör med 17 procent. Detta visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Trots att tempot på bostadsmarknaden saktade in i slutet av förra året fortsatte bostadspriserna att öka i Skåne. Ingen kommun i kartläggningen hade någon prisnedgång på villor under 2017. Men när det gäller bostadsrätter så sjönk priserna både i Hässleholm och Ängelholm med 1 procent respektive 4 procent.

Annons

– Vi känner delvis av den senaste tidens osäkerheter. Bostadsaffärerna tar generellt något längre tid, men slutpriserna är fortsatt lika höga. Det beror på att Skåne inte haft lika extrema prisökningar som Stockholm och Göteborg under de senaste åren, säger Patrik Lindén, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Höllviken i ett pressmeddelande.

Totalt steg bostadsrättspriserna med 9 procent och villapriserna med 8 procent under 2017. Ett lågt utbud på bostadsrätter och villor antas ligga bakom de fortsatta prishöjningarna.

– Många 40-talister flyttar nu från sina villor till lägenheter. De är beredda att betala bra vilket gör att priserna på bostadsrätter stiger. Just nu är det också många barnfamiljer från västra Malmö som vill flytta till lugnare områden. Vellinge med närhet till både Malmö och Köpenhamn är då ett attraktivt alternativ, säger Patrik Lindén.

Statistiken är baserad på överlåtelse av bostadsrätter och villor i Skåne gjorda under januari 2017-december 2017.

Fakta:

Här steg priserna mest på bostadsrätter:

Här steg priserna mest på villor:

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons