Björn Johnsson, Anders Åberg och Mattias Lindberg blev hyllade på galan för sina SM-guld.

Rena prisregnet över HLMK på motorgalan

Fjolåret var ett av de allra bästa i Hässleholms Motorklubbs historia med bland annat två SM-guld. Något som ytterligare ströks under i helgen vid Södra Bilsportförbundets motorgala i Malmö.
– Jag måste nog säga att 2017 är det bästa i klubbens historia, säger ordföranden C-G Wilke.

Det var rena prisregnet över Hässleholms MK då Nya Bilsportkonferens Syd 2018 avslutade med galamiddag och prisutdelning. Priserna utdelades till dem som kört DM-tävlingar i rally och rally special.
Men Södra Bilsportförbundet passade också på att ge HLMK:s SM-vinnare Mattias Lindberg samt Anders Åberg och Björn Johnsson ett hedersomnämnande. Mattias tog SM-guld i banracingserien V8 Thunder Cars medan Anders Åberg och hans kartläsare Björn Johnsson blev svenska rallymästare i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen.

– Vi är fortfarande den enda klubb i Skåne som vunnit SM-guld i rally, säger Wilke som hade en minst sagt angenäm kväll.
– I en av klasserna var det bara hässleholmare. Det här vara bara de framgångar vi haft på DM-tävlingarna. Under året har till exempel Stoffe Nilsson vunnit SSRC medan Nicklas Johansson vann sin klass i sportvagnsmästerskapet.
Hela galan avslutades med att C-G Wilke själv fick priset som ”Årets eldsjäl”.

– Satt med Anders Åberg och Björn Johnsson på galan som båda var övertygade om att jag redan hade fått det.
I samma tro gick de som satt i styrelsen så det var inte mer än rätt att HLMK:s mångårige ordförande och dess stora eldsjäl till slut fick priset.
Södra BF:s motiverar sitt val på följande sätt:
”Detta är en person med stort engagemang, driv och som alltid ser till helheten. Kommer ett rop till honom om assistans från annan klubb, så finns hjälpen nära. På kort tid trummar han ihop ett gäng funktionärer och kommer till hjälp. Han har styrelseuppdrag sedan långt tillbaks (1979) och varit mångårig ordförande i klubben (23 år), något som han fortfarande är. Lägg där till att han varit aktiv rallyförare med en konstig bilmodell under ett antal år och dessutom tävlingsledare för klubbens stortävlingar sedan 1984. Ordning och reda kännetecknar hela hans ideella insats, ja man kan kort och konkret säga att det sker med militär precision. Ett kvitto på detta är att hans kapacitet även uppmärksammats på riksnivå i form av uppdrag inom Svensk Bilsport.”
2018 ser inte ut att bli ett sämre år för motorklubben från Hässleholm. Både Kalle Green och Jonas Haraldsson kommer att under året köra rally-SM.

Klubben arrangerar dessutom två av dessa. Den första den 5 juli vid Helsingborg, som går i samband med SM-veckan, medan den följande 17-18 augusti går på hemma plan i trakterna runt Hässleholm.

×