Dan Eliasson. Foto: TT

Dan Eliasson slutar som rikspolischef

Rikspolischef Dan Eliasson avgår och blir istället generaldirektör på MSB enligt ett pressmeddelande.

Dan Eliasson har varit hårt kritiserad som rikspolischef, men har suttit kvar på sin post trots stormarna mot honom. Nu lämnar han dock och det är för att gå över Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som generaldirektör.

− Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag, säger Dan Eliasson i ett pressmeddelande.

− Det har varit några tuffa år, men nu har omorganisationen slutförts. Vi har klarat av svåra operativa utmaningar som flyktingkrisen och terrordådet på Drottninggatan. En lönemässig uppvärdering av polisyrket har startat. Den negativa trenden för utredningsresultaten har brutits, säger Dan Eliasson som tidigare varit chef för Migrationsverket och jobbat i regeringskansliet som statssekreterare.

Dan Eliasson gör sin sista arbetsdag som rikspolischef 15 februari och tillträder tjänsten som generaldirektör på MSB den 5 mars.

×