Polisens tekniker arbetar innanför avspärrningarna efter att en man har skottskadats av polis på Påskliljegatan i Malmöstadsdelen Holma på fredagskvällen. En ung man har skottskadats av polis under utredningen av ett misstänkt människorov i Malmö. En ung kvinna hade förts bort och det fanns uppgifter om att hon fanns på en adress i stadsdelen Holma. Foto: Johan Nilsson/ TT

Hovrätten skärper domar efter gruppvåldtäkt

Malmö Hovrätten skärper fängelsestraffen för de både bröder som kidnappade en kvinna och våldtog henne under närmare sjutton timmar i en källare i Malmö.

Våldtäkterna inträffade i april förra året.
I höstas dömdes de båda bröderna, nu till långa fängelsestraff för att under tortyrliknande förhållande kidnappat och våldtagit en ung kvinna i en källare på Snödroppsgatan.
Övergreppen ska ha pågått under nära ett dygn.

Dramat avslutades först sedan polisen stormat källarlokalen. En av männen, en 25-åring, skottskadades i samband med fritagningen .

I tingsrätten dömdes den 25-årige mannen till fängelse i 7 år och tre månader.
Hans yngre bror dömdes till fängelse i tre år och tre månader.

Hovrätten skärper nu fängelsestraffen och dömer den äldre brodern till fängelse nio år, den yngre brodern – som även av hovrätten bedöms vara 18 år – till fängelse fyra år och sex månader.
Bröderna utvisas även med förbud att återvända till Sverige före år 2032.

Rätten dömer även en tredje man till fängelse i fem år.
Detta för en annan grov våldtäkt mot en kvinna som inträffade i hennes lägenhet. Även den yngre av de båda bröderna döms för  den våldtäkten.

Läs mer:

×