Joakim Lidgren stod senast i Tyringebåset, tillsammans med nuvarande assisterande tränare i A-laget André Reimer, när Tyringes U16-lag kvalade 2014. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Lidgren förstärker i Tyringebåset

Inför Hockeyettans slutspurt plockar Tyringe in en extra resurs i båset.
Förre spelaren och tränaren Joakim Lidgren fanns för första gången med i Sävsjö under onsdagskvällen.

– Hjärtat klappar ju för Tyringe Hockey så det är klart att jag ställde upp när klubbledningen frågade, säger ”Jocke” Lidgren, 47.
– Har sett laget en hel del och enligt min uppfattning är det inte så långt borta att det här laget skulle börja fungera bättre och poängen trilla in.
Joakim Lidgren kom som spelare till Tyringe från Skellefteå 2001 och gjorde fyra säsonger och över 120 matcher i division ett innan han la skridskorna på hyllan. Familjen stannade dock kvar i Tyringe och har bott där sedan dess.
Han fanns också med som Tyringetränare, jämte Stefan Reuterling, några säsonger därefter innan han lämnade.
2013/14 fanns han också med jämte Andre Reimer som coach när Tyringes U16-lag kvalade till SM-slutspelet.

– Sedan dess har jag inte haft något uppdrag. Men intresset för sporten har ju hela tiden funnits där och jag har följt Tyringe från läktaren ganska intensivt den här säsongen, säger Joakim Lidgren som troligast också kommer att finnas med på träningarna framöver.

Tyringeordföranden Jörgen Persson och tränaren Marcus Norell ser också mycket positivt på Lidgrens entré i laget.
– Väldigt bra att vi får ett par ögon ytterligare i båset, förklarar Marcus Norell som känner Lidgren en del sedan tidigare.
– Jag hade ju bland annat ”Jockes” grabb Felix Lidgren (numera i Mora IK) när jag var juniortränare i Troja Ljungbys J20 för några säsonger sedan.
Jörgen Persson för sin del menar att det prekära läget i Hockeyettan gör att man kämpar hårt för att stärka organisationen runt A-laget.

– Vi måste ju jobba med det vi kan och därför var det väldigt positivt att ”Jocke” Lidgren var positiv till att ställa upp när vi frågade, säger Jörgen Persson som tog över klubban i Tyringestyrelsen strax efter nyår.
De sportsliga motgångarna för Tyringe till trots hade Jörgen Persson en lpositiv nyhet att komma med på onsdagen.
– Vi har gjort vår ekonomiska redovisning till hockeyförbundet idag och det visade på ett överskott på 37 000 kronor, förklarar Tyringeordföranden.

×