NMR förstår inte Gotland

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har hotat Almedalsveckan och Visby med att skicka ”tusen fulla skinheads” om de inte får ställa ut och störa demokratiska partier och hbtq-demonstrationer. Det är ett barns argumentationsteknik – om vi inte får godis så skriker vi – och förmodligen ungefär lika effektivt. Du ser inga representanter för IS eller baskisk våldsbejakande nationalism heller. Alla får inte tillstånd att närvara i Visby.
NMR har tydligen dålig koll på Gotland och vad man har för kompetens där. De har missat Stockholmsveckan: den gränslösa festvecka som inträffar senare på sommaren och som får Almedalsveckans pratsjuka roséslabbande att verka som en tebjudning på ett ålderdomshem. Är det något som Gotland har rutin på så är det att hantera många gapiga fyllon på samma gång. Visst, inte alla är lika arga som skinheads förmodas vara, men de är å andra sidan desto fler. Förmodligen väljer Visbypolisen tusen skinheads framför tusentals dyngraka tonåringar vilken dag som helst. Att komma med tusen personer i typisk frisyr, klädstil och förmodligen något slags NMR-markör gör det tursamt nog enkelt för polisen att veta vem man ska haffa om det uppstår konflikter.
Det hedrar regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S) att hon inte ser hoten som en faktor i vilket beslut som kommer att fattas.

×