Filip Fällman gjorde två mål för Tyringe borta mot HA 74. Men trots det blev hans lag poänglöst i Sävsjö. Foto: Arne Forsell

Tyringe kammade noll i jumbofinalen

Oturen fortsätter att grina Tyringe i ansiktet. I gårdagens bortamatch mot HA 74 fick backen Christoffer Rasch en puck på halsen och tvingades utgå.
Dessutom blev det knapp förlust i jumbofinalen då Sävsjölaget vann med 4–3 (2–2, 2–0, 0–1).

Tyringe svarade för en bra förstaperiod mot HA 74. Sävsjölaget tog visserligen ledningen men Filip Fällman kunde snabbt kvittera till 1–1 med assistans från Jesper Wiberg.

HA 74 tog ledningen på nytt men innan perioden var över hade Tyringe utjämnat på nytt. Det var Adam Malmberg som satte kvitteringen till 2–2 bakom Gabriel Popanicic i hemmalaget.
– Spelmässigt är jag nöjd med den första perioden även om jag tycker att vi tappade två rätt så billiga mål, säger Tyringetränaren Marcus Norell.
Värre var att Tyringebacken Christoffer Rasch fick en puck på halsen.
– Han svullnade upp och det blev riktigt dramatiskt. Tre sjukvårdare i hallen sa att han inte fick spela i den andra perioden. Vi ringde vår läkare i pausen som menade att vi måste ha Rasch under uppsikt. Vi spelade honom under några byten men då han svullnade igen var det bara att ta honom av banan, säger Norell.

Målmässigt var mittperioden inte heller upplyftande för Göingelaget. Förre Tyringespelaren Oliver Hofbauer gjorde 3–2 och det blev även 4–2 i periodens slutminut.
Efter en blek början av den tredje perioden vaknade Tyringe till i slutet. Bland annat hade Oliver Henningsson ett friläge och Thage Pettersson ett skott i kryssribban. Till slut kunde Filip Fällman göra ett tredje mål i slutminuten för Tyringe som dock än en gång blev poänglöst.
– Det var lite motigt i en match där vi hade stora problem med uppspelen, menar Norell.
En tröst var att både Hanhals och Grästorp föll i sina matcher.
– Vi är fortfarande med, säger Tyringetränaren.

×