Tyringecoachen Marcus Norell siktar bara på segrar. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Tyringeforwarden William Erenrot är avstängd i två matcher efter domarincidenten mot Helsingborg. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Tyringe måste vinna veckans matcher

Tyringe har två bortamöten den här veckan och Marcus Norells manskap måste vinna båda.
I annat fall är chanserna att klara sig i Hockeyettan utan återkval nästan obefintliga.

– Helt klart att vi måste vinna bägge matcherna i Sävsjö och Grästorp, menar Tyringecoachen Marcus Norell som inleder ödesmatcherna mot HA74 ikväll.
– Vi har genomfört stora delar av de senaste matcherna på ett bra sätt men måste hålla ihop det under hela matcherna.
Tyringe har hittills plockat sju poäng på de tre matcherna mot nykomlingarna HA74 den här säsongen men samtliga har varit täta tillställningar.

Dessutom kommer Tyringe att få klara sig utan William Erenrot under de närmaste två matcherna. Så lång blev nämligen Tyringeforwardens avstängning efter okvädingsorden mot domaren i slutskedet mot Helsingborg.
Istället plockar Marcus Norell in Emil Backman från Troja Ljungbys J20-lag och dessutom hoppas Tyringecoachen eventuellt på Tingsrydsbacken Lukas Fredin.
– Läget är som det är och vi har inte lyckats greja några andra spelarförstärkningar i dagsläget, säger Norell.

En osäkerhetsfaktor är också att backen Mattias Eriksson var febrig på tisdagen och är ett frågetecken inför Sävsjöresan.
– Jag kommer också att vaska runt en del i femmorna jämfört med Helsingborgsmatchen, menar Tyringecoachen.

Statistiskt är ni bäst av alla lag i serien i de andra perioderna men har samtidigt förlorat alla sju sista perioder i matcherna efter jul?
– Jo, mot Hanhals bevakade vi ju vår ledning vilket kan vara en förklaring men i övrigt är det möjligt att vi lägger fokus på fel saker när det börjar gå emot oss i matcherna, menar Marcus Norell.
– Något vi förstås måste ändra på.

×