GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tyringe sparkade Norell – Alfredsson ersätter

Sport • Publicerad 1 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Tyringes nya tränarduo Henrik Alfredsson och Joakim Lidgren fanns på plats i Tyrs Hov och ledde torsdagsträningen.                                                    FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Tyringes nya tränarduo Henrik Alfredsson och Joakim Lidgren fanns på plats i Tyrs Hov och ledde torsdagsträningen. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

– Vi måste göra en förändring på tränarsidan av sportsliga orsaker, säger Tyringeordföranden Jörgen Persson.

– Det räcker ju att läsa serietabellen för att se att något behöver hända.

Droppen var förstås onsdagsförlusten mot jumbolaget HA74 i Sävsjö. En förlust som radikalt försämrade Tyringes chanser att klara division ett-kontraktet utan återkval.

– Det är klart att vi har bara plockat fem poäng av 24 möjliga efter jul så styrelsen behövde ju visa handlingskraft, menar Marcus Norell som inte var helt överraskad över Tyringeledningens beslut:

– Jag var väl medveten om att plockade vi inte full poäng mot HA74 och Grästorp så var nog min tid i Tyringe över.

– Samtidigt tror jag mycket på Tyringe som förening och även det här laget och det har varit helt annorlunda att arbeta i klubben sedan den nya styrelsen med Jörgen Persson tog över, förklarar Norell.

– Nu har vi till skillnad mot under sommaren och hösten fått stöttning så det är bara synd att vi inte lyckats producera på isen också.

– Vill i sammanhanget också ge en eloge till André Reimer, Peter Uddgren och speciellt spelarna Mattias Eriksson och Viktor Sundström vilka alla varit fantastiska, säger Norell.

Inte heller assisterande tränaren André Reimer stannar kvar.

– Ett svårt beslut eftersom jag erbjöds att vara kvar men jag känner mig ganska nergången efter den här tuffa säsongen, förklarade André Reimer.

Joakim Lidgren fanns med i båset redan mot HA74 medan 47-årige Henrik Alfredsson presenterades för spelarna strax före torsdagsträningen i Tyrs Hov.

– Jag kommer ursprungligen från Vänersborg och har tränat hockeylag i snart 30 år, berättar Henrik Alfredsson som förutom division ett- och två-lag i Sverige även under långa perioder haft heltidsjobb som hockeytränare i Danmark, Norge och Österrike.

Säsongen 2015/16 tränade han Tyringes kommande motståndare Grästorp men valde sedan att flytta till Malmö och satsa på sitt civila jobb inom transportsektorn.

– Tyckte det kunde vara nyttigt med ett sabbatsår från hockeyn efter alla år och istället har jag varit runt och kollat mycket hockey på olika nivåer i Skåne under det senaste året, berättar Alfredsson.

När kom Tyringe in i bilden?

– Känner ju Jörgen Persson lite sedan tidigare och har faktiskt sett fyra matcher med Tyringe den här säsongen, förklarar Alfredsson.

– Men när det här blev aktuellt gick det riktigt fort.

Dina intryck av Tyringelaget?

– Såg bland annat Tyringe mot Kristianstad i en träningsmatch innan serien startade och då var man riktigt bra. Det finns mycket i det här laget men också en del som vi skall försöka ändra på.

Dina känslor just nu?

– Egentligen bara som en kalv på grönbete – nu är man igång igen med allt det roliga och allt hårt arbete, menar Alfredsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.