Israel hotas av fientliga grannar

Jag vill gärna bemöta det som Kerstin Dahlberg skriver i sin insändare den 31 januari.
Det är inte sant att Israel vill krossa allt motstånd. Israels grannar däremot, vill inte att Israel skall finnas kvar.
Om man är omgiven av fientliga grannar som gör allt för att fördärva en måste de ju bemöta detta.

Varför gör inte ledarna i de palestinska områdena något för sitt eget folk? De använder helt kallsinnigt sina egna invånare som sköldar och propagandamedel.
Israel har i många år skickat in hjälpsändningar med förnödenheter, fixat el och vatten mm. Varför skriver inte svenska tidningar om detta?
Visst förstår jag att många lider nöd på Västbanken och att det är en svår situation. Men det blir bara sämre av att skylla på Israel, som verkligen anstränger sig att få till en lösning.
Vad skulle du göra, Kerstin, om du hade en fiende som inte kan skriva ett fredsavtal med dig, där det står att också du har rätt till ditt liv? Om det enda sättet att få fred med din fiende vore din egen utplåning? Hur skulle du förhandla då?

Varför vill inte Mahmoud Abbas skriva under ett fredsavtal som ger Israel rätt att existera?
Och det är helt galet att kräva sanktioner av Israeliska varor! Istället skall vi be om Jaffa-frukt i affärerna, de verkar redan ha bojkottat en hel del citrusfrukt från Israel. Nu finns det mest spanskt, låt oss gå till Ica och Coop med flera, och be dom ta in Israelfrukt igen!

Jag önskar också att massmedia vore modiga nog att rapportera om Israel utan de ideologiska skygglapparna.

Jag för min del väljer att välsigna Israel, dessutom väljer jag att välsigna alla de omkringboende folken och länderna! Ingen skall demoniseras. Men det verkliga läget behöver vi alla få ta del av.

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×