Annons

Skyttekungen tillbaka – för att ta Röke till kval

Sport Joakim Larsson återvänder från Åstorp/Kvidinge.
Sport • Publicerad 2 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Röke IBK siktar på topp fyra och allsvenskt kval. Den sviktande formen har dock skapat frågetecken kring lagets möjligheter att greja kvalplatsen.

Som manna från ovan kommer nu Joakim Larsson tillbaka som en synnerligen vältajmad förstärkning.

Annons

– Fast det ligger enormt slit bakom, säger tränaren Henrik Ehnberg som är jublande glad över skyttekungens återkomst.

– Jag är jätteglad! Det känns fantastiskt. För en vecka sedan trodde jag inte att Jocke var aktuell. Sen kom en öppning – och då högg vi. Givetvis är vi superglada att det har löst sig, säger Henrik Ehnberg och får medhåll av Rökeordföranden Rickard Träff

– Vi är jättenöjda. Detta blir en perfekt injektion för truppen att få in, särskilt som det har gått lite tungt ett tag, säger Träff som tycker att chansen att nå en allsvensk kvalplats är god:

– Spelartruppen är på pappret till och med starkare än i fjol. Nu har vi alla förutsättningar att nå resultat.

Inte ens huvudpersonen själv hade en tanke på en övergång.

– Klubbarna var i kontakt angående ”Jacke” (Jacob Eliasson) och då började de diskutera mig också, förklarar Joakim Larsson.

Jacob Eliasson tackade för sig efter Åstorps 2–11-förlust mot Lindås den 7 januari. Han ville vända hemåt efter en tung säsong i det allsvenska bottenträsket och det mynnade ut i en paketlösning för Rökeduon, även om Eliasson behöver ladda batterierna innan han eventuellt tar nya tag i division ett med Röke.

Joakim Larsson har ingenting emot att återvända till kompisarna i Röke.

– Vi har ju legat i botten med Åstorp och det ser ganska mörkt ut att klara kontraktet. Det har gått mindre bra för laget och jag har inte kommit upp i den nivå som jag kräver av mig själv. Mitt självförtroende är inte skyhögt, säger Larsson som skrapat ihop 13 poäng (9+4) på 17 matcher och ligger femma i Åstorps interna poängliga.

Både Ehnberg och Larsson tror på en nytändning när poängkungen får dra på sig den vinröda tröjan igen.

Annons

– Jag tycker att Jocke användes väldigt fel i Åstorp. Han fick knappt spela powerplay och hade en defensiv roll. Det är inte så jag vill se Jocke Larsson. Han är en offensiv spelare som ska riva och slita. Jag kommer att låta honom göra det han är bra på, säger Ehnberg.

– Jag är väl en poängspelare i grund och botten och nu kan jag komma in med lite positiv energi. Jag hoppas att vi ska ta oss till kval, säger Larsson som betonar att han trivdes i Åstorp men att detta blev en bra lösning.

I Röke återförenas han med storebrorsan Niklas.

– Vi har spelat tillsammans väldigt mycket och det funkar bra både på och utanför planen, så det tycker jag ska bli riktigt kul.

bild 1/3
Jacob Eliasson kan bli en joker för Röke. Foto: Arne Forsell
Jocke Larsson såg förlustmatchen mot Lund i söndags.
Foto: Stefan Sandström
Joakim Larsson var en säker poängmaskin i Röketröjan innan han i somras lämnade för Åstorp/Kvidinge. Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Jacob Eliasson kan bli en joker för Röke. Foto: Arne Forsell
Jocke Larsson såg förlustmatchen mot Lund i söndags.
Foto: Stefan Sandström
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons