Johan Lantz och hans Osby IK räknade in två nya friska poäng efter 2-1 mot Alvesta. Foto: Jörgen Johansson

Två pinnar för Osby IK

Osby IK plockade två nya poäng genom att på hemmais betvinga Alvesta SK med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) i en kampfylld match som Jonathan Dzambas Nilsson punkterade med ett tyst skott i målvaktens första kryss.

– Fantastisk laginsats av alla spelare idag. Vi tar hela tiden steg framåt med vårt spel, sa en glad hemmatränare Albin Blomqvist som såklart hade hoppats på tre poäng i matchen.
– Men de här vinsterna på övertid ger oss förhoppningsvis bra med självförtroende inför fortsättningen.
Osby kom till spel med 15 utespelare. I laguppställningen var både Erik Jönsson samt Anton Erlandsson uppsatta som forwards vilket de klarade av bra.
Matchen inleddes i ett högt tempo. Det åktes mycket skridskor men det skapades få klara målchanser. Båda lagen täckte till framför den egna målburen och det som gick igenom tog Johan Lantz respektive Alexander Lindberg hand om. Endast en puck gick in i den första perioden. Lukas Björnsson fick mycket tid rakt framför målburen och nöp till direkt, 1–0 till OIK och det var Jakob Ryman och Daniel Petersson som stod för framspelningen.

Gästerna tog över i andra. Men det var ett förrädiskt spelövertag då det var Osby som hade de flesta och klaraste målchanserna, utan att för den skull lyckas rycka ifrån i målprotokollet. Istället utjämnade Alvesta, Christoffer Dahl skickade iväg ett skott på vinst eller förlust vilket slank in bakom Lantz. Precis som i den första perioden tog Alvesta över mer och mer ju länge perioden gick, men OIK höll undan in i period tre. Känslan var dock att skulle Osby få något med sig i poäng väg från matchen, så var det viktigt att det var hemmalaget som gjorde nästa mål.
De hårda duellerna och det intensiva spelet fortsatte in i den tredje perioden. Domaren Jan Byhlin lät det mesta passera och matchens betydelse, gjorde att spelarna höll igen efter avblåsningarna och i de tuffa duellerna, allt för att inte sätta sitt lag i ett dåligt läge. I slutet av ordinarie tid så fick Osby tryck på gästerna. Bäst läge fick Sean Federow, han fick iväg ett tungt skott med endast sekunder kvar men flera täckande spelare från Alvesta kunde avstyra den gången.

Det var ett visst övertag för gästerna inför förlängningen men Osby stod upp och fredade sin försvarszon. Istället kunde Jonathan Dzambas Nilsson smyga fram med pucken längs med vänsterkanten, han kom över blå, höll i pucken och drog iväg ett överraskande skott vilket hittade in i det vänstra krysset. Två nya poäng för jagandes Osby som har en diger skadelista och har en mängd spelare på isen som biter ihop och kör trots lite skavanker.
– Det går inte att lyfta fram någon spelare före någon annan i en sådan här match. Alla från målvakten Johan Lantz till samtliga forwards krigade verkligen för klubbmärket idag, berömde Blomqvist vars manskap har en ny viktig match borta mot Nässjö i nästa omgång.
– Vi har haft svårt för Alvesta i år. Det här var vår bästa match mot dem i år och det gav också utdelning. Vi är inte framme än i hur vi vill spela. Men vi är på god väg och jag kan inte vara annat än stolt över killarna idag.
Totalt var det 256 personer i ishallen och hemmaspelarna blev även utkallade på isen av publiken efter matchen.

×