Vinslövsjubel efter 23-20 mot tabellettan Kärra inför 356 åskådare i en kokande Furutorpshall. Foto: Stefan Sandström

Slog serieledaren – tredje raka för VHK

Skrällseger mot serieledande Kärra och ett skutt över strecket – lördagen kunde inte ha slutat bättre för Vinslövs HK.
– Nu är vi på gång! Tredje raka och vi kan ändå så mycket bättre än det här. Man ska räkna med oss nu, säger hemmamålvakten Tobias Sjöberg som stack ut i ett starkt VHK-kollektiv.

Vinslöv borde egentligen inte haft råd med bortkastade bollar, rött kort på Elias Holmström eller perioder med måltorka mot tabellettan Kärra.
Men jo, det hade faktiskt Peter ”Cassa” Jönssons grabbar.
Första halvlek inleddes med nästan nio mållösa minuter för Vinslöv. Men så tröskade hemmamaskineriet igång, Elias Holmström och Robin Håkansson hittade rätt och Vinslöv gick upp till 9–5.
En som också hittade väldigt rätt var Tobias Sjöberg. Han hade stor hjälp av ett dedikerat försvar men blixtrade till med flera räddningar i viktiga lägen.
VHK hade det där lilla flytet. Som när Albin Mesanovic fastställde halvtidsresultatet till 11–7 på tredje Vinslövsförsöket och klockan stannade på 30,00.

Precis som i första halvlek blev det åtta måltomma minuter för VHK i början av andra och Kärra närmade sig via två mål. Elias Holmström fick rött kort för en situation som domarna uppfattade som ett slag i ansiktet på en Kärraspelare och fick sätta sig på läktaren – med 24 minuter kvar att spela.
Det blev en pers för mittsexan. Det blev en pers för hemmapubliken.
Men efter den första chocken, som Kärra utnyttjade genom att gå upp till 11–11, tog sig Vinslöv samman. Örn Östenberg sköt 12–11, Ludwig Rosenberg gick på genombrott och satte 13–11, Albin Mesanovic tog sitt ansvar på linjen och tryckte in 14–11 och så höll sig Rosenberg framme igen och gjorde 15–11.

Vinslöv hade svarat för en kaxig replik. Erik Nylén fortsatte visserligen att glänsa på alla straffar som Kärra fick och satte sju av sina nio mål från sjumeterslinjen, men när Örn Östenberg via en försvarare satte 20–17 och Simon Svensson frilägeskontrade in 21–17 kopplade VHK greppet. Erik Nylén höll kvar gästerna i matchen med sitt 22–20-mål men med en minut kvar mötte han sin överman för kvällen.
Erik Nylén avlossade bössan men Tobias Sjöberg bjöd hemmasupportrarna på kvällens mest nervlugnande räddning och istället satte Albert Cervin spiken i kistan med 23–20.
– Den var skön! Att få revansch för alla straffmålen… Vi vet ju att han är en skicklig spelare i allt han gör. Vi har mycket fokus på honom och bra koll men han lägger bra straffar och det är svårt att göra något åt det, säger Tobias Sjöberg.

VHK-keepern försöker summera en match som innehöll det mesta:
– Nästan allt, skrattar Sjöberg och skakar på huvudet.
– Men vi står bra från början och får en skön känsla. Den finns med under hela matchen.
När Elias Holmström åkte upp på läktaren svajade hans VHK i några minuter.
– Det kommer som en chock att få en utvisning som egentligen inte borde vara en utvisning, tycker jag i alla fall. Det är starkt av oss att komma tillbaka och behålla fokus på rätt saker även om det blev liv. Vi går på väldigt mycket adrenalin under hela matchen.

Du gjorde inte så många misstag?
– Jag tar väl det jag ska.

Du tog lite mer än så?!
– Kanske det, säger Sjöberg och skrattar.
– Jag får bra hjälp av försvaret, vi har bra samarbete.
Smolket i Vinslövs glädjebägare var Simon Svenssons knäskada. 19-åringen landade fel när han gjorde 21–17-målet, knäet vek sig inåt och det såg dessvärre inte alls bra ut.

×