Foto: TT

SVT: Kamferdrops får fortsätta tävla

Kamferdrops kommer inte att diskas från Melodifestivalen, uppger SVT i ett pressmeddelande. Detta trots att hennes bidrag funnits på nätet i åtta år.

Det var vid lunchtid på lördagen som Aftonbladet avslöjade av Kamferdrops bidrag ”Solen lever kvar hos dig” legat på nätet samt framförts av artisten Jonny Fagerman sedan åtta år tillbaka.

Uppgifterna tog både artisten och SVT på sängen, då Kamferdrops riskerade att diskas bara timmar innan deltävlingen i Karlstad. Ett bidrag i Melodifestivalen får enligt reglerna inte ha släppts eller framförts tidigare.

Men så blev det inte. Vid 16-tiden gick SVT ut med att Kamferdrops får fortsätta att tävla.

Läs merKamferdrops kan diskas från Melodifestivalen

– Efter att ha pratat med berörda parter, låtens upphovsmän samt demosångaren Jonny Fagerman, har vi konstaterat att det inte finns något uppsåt från upphovsmännens sida att sprida verket offentligt, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman och fortsätter:

– Om det finns ett tillgängliggörande att tala om, har demosångaren ansvarat för det privat. Upphovsrätten är tydlig med att icke utgivna verk inte får framföras eller publiceras utan upphovsmans tillstånd. Något sådant tillstånd ska inte ha getts.

 

×