I Tyringe hålls auktioner under hela året. Foto: Kristina Höjendal
Ett par skidor kan kanske komma väl till pass.
Alex Ban håller i klubban sedan ungefär ett år.
Ingvar Nilsson fyller snart 80 men ordnar med familjens hjälp auktioner en gång i månaden.Foto: Kristina Höjendal
Skåp, chiffonjéer, lampor, klockor, tavlor... allt finns. Ibland blir det osålt. Foto: Kristina Höjendal

Här lever hoppet om det största fyndet

TYRINGE Var kan man få tävlingsnerven att darra av spänning och samtidigt komma hem med ett gammalt skåp som man inte hade en aning om att man behövde? Jo, på auktion förstås. Ett helgnöje som samlar mycket folk inte bara sommartid utan även i februari.

En besökare har stuckit åt Ingvar Nilsson en blomsterbukett.
– Ja, jag fyller ju 80 till hösten och min sambo fyllde 80 häromdagen. Vi har fantastiska besökare här, säger auktionsgeneralen och ler plirande.
Ett par år har gått sedan han förgäves försökte sälja verksamheten. Det försöket slutade med att stora delar av familjen liksom vänner valde att ställa upp och hjälpa till. I dag sitter dottern Cia Larsson i kassan och barnbarnet Alex Ban har blivit auktionsutropare.
– Det har blivit en familjesyssla. Det är jätteroligt!

Strax före klockan 11 på lördagsförmiddagen är mycket folk på plats. Det kikas i lådor, hejas på gamla bekanta och räknas pengar.
Barbro och Markus Westerelve från Hässleholm har kommit i hopp om att göra ett lika bra fynd som den där oljemålningen de en gång ropade in för 130 kronor. Men just i dag faller nog ingen tavla dem i smaken.
– Jag försöker vara här varje gång. Ibland är vi bara här och tittar. Andra lägger jag ett bud i förväg och så kör vi hem. Jag orkar inte vara här ända till halv fyra-fyra, förklarar Barbro.

Alex Ban kliver upp på den slitna stolen och greppar klubban. Först går lådorna, sedan en del verktyg och därefter möbler och tavlor innan det är dags för porslin och smycken. Någon ropar hem två par pulkor för tjugo kronor. En annan blir lycklig ägare till en gammal kista för en femtiolapp. Ett stort drängaskåp går för 750 kronor och en Karl Johan-grupp inbringar 1 600 kronor.

Dagens fråga

Anser du att fackföreningarna spelat ut sin roll?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×