OS kommer till Västanvid

KNISLINGE

De boende på det särskilda boendet Västanvid hänger med i den tekniska utvecklingen.
De kommer att kunna följa de Olympiska spelen i Sydkorea med hjälp av surfplattor som kopplas till deras TV så att sändningarna kan streamas.
Cecilia Werdenfels, enhetschef, berättar på kommunens hemsida, att introduktionen av läsplattor i verksamheten uppskattas mycket av både deras kunder och de anställda.
– Vi har kunnat skapa meningsfulla, individanpassade aktiviteter för kunden genom att kunden till exempel spelat spel, musik eller tittat på foton på läsplattorna.
– Personalen har dessutom konstaterat att läsplattorna avlett symtom som oro eftersom kunden blir fokuserad på den aktiviteten. Att kunna visa Olympiska spelen på avdelningarna känns extra roligt eftersom jag vet att det finns ett stort intresse och det blir en gemenskap att kunna sitta och titta på evenemanget tillsammans.
– Det är inte mycket teknik som krävs för att skapa ett stort värde och det är fantastiskt att se den kreativitet som finns ute i våra verksamheter, säger Peter Gripner, chef Digital utveckling.
Ett av avdelningen Digital utvecklings mål är att ”År 2019 tas digital teknik tillvara i syfte att öka kvaliteten och tryggheten för vårdens och omsorgens kunder.”

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×