Programledaren Jenny Johnsson Roos överlämnade guldpokalen till Wilmer Holtz och Siri Caruso, som vann överlägset och nu kan titulera sig lokala mästare i Vi i femman. Foto: Kristina Höjendal
Nervositeten blev inget hinder. Foto: Kristina Höjendal
Foto: Kristina Höjendal

Jubel när elever vann finalen

HÄSSLEHOLM Femteklassarna från Thorén Framtid i Hässleholm vann en överlägsen seger över Rebbelberga skola i Ängelholm när finalen av P4 Kristianstads Vi i femman ägde rum under tisdagskvällen.
Nu väntar kanske tv.

– Det är inte ofta elever får över 30 poäng, sade domaren Per Erik Tell och konstaterade imponerat att friskolan ute på Garnisonen fått hela 35 poäng, jämfört med konkurrentens 14.
Femteklassarna Siri Caruso, Hässleholm, och Wilmer Holtz, Tommaholma, var så nervösa förra gången att de sa att det kändes som om de skulle få en hjärtinfarkt. Denna gången var det ännu värre. Men känslorna hölls i schack och duon lyckades svara rätt på allt ifrån vilket land Kapstaden är beläget i till att den engelska musiktermen minor betyder moll.

Tidigt tog de ledningen.
Planen var väl uttänkt:
– Att inte tappa koncentrationen, sa hon.
– Att tänka steget längre och inte få hjärnsläpp, sa han.
Dessutom hade de kollat extra mycket på nyheterna och dessutom lyssnat på tidigare års Vi i femman-finaler.
När segern stod klar rusade klasskompisar och lärare fram och omfamnade sina hjältar.
– Det är fantastiskt. Det bubblar i hela kroppen, utbrast elevernas nya lärare Sara Wide medan Erica Pettersson, som följt dem sedan tvåan, log lika stort.

Nu väntar en tuff match då 25 lokala mästare över hela landet möts i ett direktsänt tv-kval på torsdag. Fyra lag därifrån går vidare till finalerna i SVT Barnkanalen.
Men först blir det tårtkalas för hela mellanstadiet.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar