Marika Bjerstedt Hansen.

S-listorna klara inför höstens val

OSBY/LÖNSBODA/LOSHULT Socialdemokraterna presenterar nu sina fullmäktigelistor inför valet. Kommunalrådet Marika Bjerstedt är etta på Osbylistan och Lönsboda/Loshult-listan toppas av Tommy Augustsson.

Socialdemokraterna i Osby har beslutat sig för att gå till val med två listor till fullmäktige.
– Tidigare har vi haft tre listor, men nu har vi valt detta, säger Tommy Augustsson, ordförande i Osby Socialdemokratiska arbetarekommun.
Augustsson menar att det är bättre att ha två välfyllda listor än att sprida ut namnen på tre listor.
– Men det är fortfarande rätt unikt att ha mer än en lista, påpekar han.

Det är helt jämställda listor med varannan man och varannan kvinna.
– Det är väldigt viktigt för oss. Över huvud taget är det en bra mix, olika ålder, bakgrund och sysselsättning. Listorna ska spegla verkligheten och jag är väldigt nöjd med namnen på våra listor, säger Augustsson.

Vilka är era viktigaste valfrågor?
– Vi är inte klara med programmet än, det klubbas på årsmötet i mars. Men tryggheten är viktig. Och då menar vi trygghet i ett vidare perspektiv. Det är viktigt att känna sig trygg när man går på gator och torg, men trygghet handlar inte bara om att få ner buset och kriminaliteten. Du ska kunna åldras tryggt, du ska känna dig trygg med att dina barn har det bra på förskolan och i skolan och du ska känna dig trygg med att du har en inkomst, säger Augustsson.

Och målet är att fortsätta få förtroende att styra kommunen?
– Absolut. Och vi vill gärna få utökat förtroende. Att styra i minoritet har ju sina begränsningar. Förhoppningen är att få majoritet, kan man skapa en styrande majoritet är det bra.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×