Annons

Nilsson fortsätter i Bundesliga även till hösten

Sport • Publicerad 7 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Lönsbodas Oscar Nilsson fortsätter att skjuta i tyska bundesliga även till hösten. Hans klubb SV Bassum von 1848 åkte ut i kvartsfinalen i årets upplaga.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Lönsbodas Oscar Nilsson fortsätter att skjuta i tyska bundesliga även till hösten. Hans klubb SV Bassum von 1848 åkte ut i kvartsfinalen i årets upplaga. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

– Vi är ju två utländska skyttar i klubben och bara en får skjuta i varje match så det var bestämt att dansken Marcus Jensen skulle skjuta kvartsfinalen och jag en eventuell semifinal, berättar Oscar Nilsson som dock fick möjligheter att uppleva stämningen och publiktrycket när de åtta bästa klubbarna i årets Bundesliga gjorde upp om mästerskapstiteln.

– Marcus har ju skjutit ett år längre i Bundesligaklubben och har lite företräde.

Annons

SV Bassum von 1848 ställdes mot Ludwigsburg i kvarten och det blev jämnt och spännande men 3–2 för Nilssons motståndarlag. Marcus Jensen vann sin match Asgeir Sigurgeirsson med 381-375. Ludwigsburg slutade sedan trea i finalen där SV Kriftel 1935 och Braunschweiger gjorde upp om titeln.

– Kriftel vann finalen och det var riktigt stort för den klubben som annars inte vunnit en titel under de senaste tolv åren, berättade Oscar Nilsson.

Men det står redan nu klart att Oscar Nilsson fortsätter i Tyskland även till hösten.

– Ja, det blir en fortsättning när Bundesligan drar igång igen i oktober, förklarar Oscar Nilsson som liksom Marcus Jensen fortsätter i Bassum.

– Vi kommer förmodligen att göra så att vi delar upp tävlingshelgerna mellan oss och samme skytt skjuter bägge dagarna när vi är på plats i Tyskland.

Men fram till oktober blir det ändå full fart för Nilsson och närmast väntar EM i Budapest i slutet av februari.

– Jag har ju tränat in en ny teknik som nu börjar sitta så det ser jag fram mot, förklarar Lönsbodas skytte-ess.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons