Osbymålvakten Johan Lantz spikade igen totalt och höll nollan i Höglandsrinken i Nässjö. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Osby segrade i ”måste-match” på Nässjöisen

Osby IK tog sig samman och vann ”måste-matchen” på bortarink mot Nässjö HC. Detta efter en stark match där målvakten Johan Lantz höll nollan och siffrorna stannade vid 3–0, periodsiffror 1–0, 0–0, 2–0.
Därmed har Albin Blomqvists manskap kontakt i tabellen både med Nässjö och Alvesta strax ovanför återkvalstrecket.

– Vi var definitivt det bättre laget men samtidigt är Nässjö ett lag som spelar chansartat och lite slängigt och de skapade förstås en del också, ansåg Osbycoachen Blomqvist efter den grymt viktiga trepoängaren.
Osby inledde riktigt bra och tog ett kompakt grepp om de första tio minuterna. 1–0 kom också genom Lukas Björnsson som trädde in ledningsmålet efter 6.39.
– Klart att det är viktigt för oss att få första målet, menade Osbycoachen.

I den andra perioden stod matchen och vägde och Nässjö fick ett jätteläge när man tilldömdes en straff efter 17.26. Jens Williamsson fick chansen men Lantz vägrade släppa in något mål den här kvällen.
När sedan Axel Blomqvist, som var tillbaka efter sin fotskada, satte 0–2 efter 4.10 hade Osby grepp om utgången. Ett tredje mål gjordes också av Tingsrydslånet Tobias Henriksson efter 7.33 – assisterad av Blomqvist – och sedan höll Osby hemmalaget stången.
– Axel går väl på 75 eller 80 procent men biter ihop och både hans och Lukas (Björnsson) mål är förstås viktiga i en sådan här match, ansåg Albin Blomqvist.

Osby kom till spel med ett nytt namn i laguppställningen. Amerikanen Chris Blake, 28, har själv sökt sig till klubben och åkte med till Nässjö utan något riktigt träningspass i ryggen.
Ytterforwarden Blake, som spelade 16 matcher i Motala förra säsongen, kommer att testas av Osby under de kommande dagarna.
– Så det är förstås för tidigt att säga om det blir något, berättade Albin Blomqvist som inte heller ville lyfta fram några individuella spelare den här kvällen.
– Alla gör det riktigt bra och dels börjar väl vårt spelsystem sitta och dels förstår man nog allvaret i vårt läge.

×