Inneboende våldtog minderårig flicka

Hässleholm

Det var kvällen den 11 augusti 2016 som den 12-åriga flickan var på besök hemma hos sin kompis. Där bodde även 16-åringen inneboende sedan ett drygt år tillbaka. Flickorna tittade på film tillsammans med pojken i hans rum.

När filmen var slut blev de trötta och lade sig i pojkens säng dit pojken anslöt.

Enligt den 12-årige flickan började pojken röra henne längre och längre upp längs benet, stjärten, insidan av låret och utsidan av trosorna. Det hela pågick i fem minuter och flickan låg helt stilla.
De båda flickorna gick sedan på toaletten. Där berättade flickan för sin kamrat vad pojken gjort.

Eftersom de inte trodde att pojken skulle fortsätta så la de sig på nytt i pojkens säng. Där började pojken på nytt att vidröra flickan trots att hon protesterade och försökte skaka bort honom. Under cirka fem minuter förgrep han sig på flickan med sina fingrar.
Efter en stund lämnade flickorna rummet. Pojken har vidgått förloppet men sagt att han inte vidrört flickan.

Tingsrätten bedömer flickans berättelse som trovärdig och att menar att det är styrkt att pojken fört in sina fingrar i flickan vilket går att jämställa med samlag. De bedömer därför att det rör sig om våldtäkt mot barn.
Den tilltalade som nu hunnit fylla 18 år döms till 130 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala 100 000 kronor i skadestånd till flickan.

Dagens fråga

Anser du att fackföreningarna spelat ut sin roll?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×