Förlust för HIF i årets första träningsmatch

Två sena mål betydde att det blev förlust för Hässleholms IF då träningsspelet drog igång med match borta mot Hittarp.
Helsingborgslaget vann hemma på Laröds IP med 4–2 efter hemmaledning med 2–0 i paus.
– En bra premiär förutom den inledande halvtimmen, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.

HIF drar igång säsongen tufft med två träningsmatcher på fyra dagar. Förutom matchen mot Hittarp möter de Österlen hemma på konstgräset på söndag.
– Detta på grund av ett missförstånd. Jag hade tänkt mig den 10 mars medan deras tränare hade ett annat datum. Vi fick lösa det på bästa sätt, säger Olofsson.

Hässleholmslaget kom till spel med två provspelare. Den engelske forwarden Daniel Heffernan spelade 70 minuter medan Ibrahim Al-Sadi, senast i Hyllie, fick hoppa in i den andra halvleken och spela de avslutande 25 minuterna.
HIF startade trögt mot division 2-kollegan Hittarp som spelar i den västra serien. Helsingborgslaget dominerade den första halvtimmen och gjorde då två mål. Med bara kvarten spelad utgick HIF:s skyttekung Joel Wedenell på grund av en fotskada.
– Vi var inte tveksamma och inte riktigt med i början. Sedan tycker jag det tar sig och vi gör en bra sista kvart på den första halvleken, säger HIF-tränaren.

Som fick se sitt HIF fortsätta spel bra i den andra halvleken. Tio minuter in på denna reducerade Bekim Olsson till 1–2 och lite senare blev det också kvitterat till 2-2.
Ibrahim Al-Sadi drog på ett skott som målvakten räddade. Viktor Christiansson var dock påpassligt framme och slog in returen.
I slutet kunde dock Hittarp avgöra matchen. 3–2 kom på en hörna och 4–2 på en omställning.
– De sista två målen får jag ta på mig då jag bytte ut mittbacksparet Eric Svensson och Emil Szymanski, säger Olofsson som bara saknade lårskadade Sebastian Carrblad.
– Jag är nöjd med den sista kvarten av första halvleken och den andra förutom slutminuterna.

×