Gustav Johansson, framför målet, är Glimmas poängkung så här långt. Foto: STEFAB SANDSTRÖM

Ikväll kan Glimma vinna serien

Inte sedan år 2000 har Glimma HK:s A-lag vunnit en serie. Men redan ikväll kan det vara dags för Glimåkralaget att äntligen göra det.
Vinner man bortamötet mot Halmstad Ravens i Sannarps ishall är nämligen laget klart för play off mot kvalserien mot Hockeytvåan.

– Jo vi är medvetna om det och skall verkligen satsa allt för att ta en vinst i Halmstad, menar tränaren Johan Sandmark.
Efter en något svajig höst, när Johan Sandmark spelade ihop laget, har vårserien varit rena succén för Glimmalaget.
Något som också visas en del i matcherna den här säsongen mellan Glimma och Halmstad Ravens.

Under hösten vann Halmstad med 4–2 och 6–4 medan Glimma vunnit matcherna efter jul med 5–4 och 3–1.
– Men tycker nog att vi varit bättre när vi vunnit än Halmstad när de har tagit sina segrar, menar Sandmark vars lag vid tre poäng ikväll kommer upp i ointagliga 24. Då kan man börja rikta in sig på matcher mot femteplacerade laget i den södra Alltrean vilket i dagsläget betyder Virserum. Men även Åstorp, Åseda och Limhamn kan hamna på den placeringen.

Det mesta är frid och fröjd i Glimmalaget just nu. Jani Palmroos är tillbaka i träning efter en frånvarotid och enda bekymret är poängstarke forwarden Anton Wedderien som dras med knäproblem.
– Riktigt hur allvarligt vet vi inte ännu, menar Sandmark.

Någon spelare som du tycker har överraskat i ert lag den här säsongen?
– Måste berömma Gustav Johansson som vi lånat säsongen ut från Olofström och som övertygat hos oss, menar Sandmark om poängkungen i laget efter jul.
Gustav Johansson har hittills noterats för 13 poäng (7+6) det vill säga samma poäng som backen Fabian Rietz (2+11).

×