Notorisk falsklarmare döms för sjätte gången

Hässleholm Den 76-årige mannen larmade SOS om att en man fallit ner i en brunn. Men han hade inte tid att kolla efter hur det stod till eftersom han ”tagit en liten whisky”. Nu döms han för falsklarm för sjätte gången.

Det var i december 2016 som den kraftigt berusade mannen satte igång ett stort pådrag av polis, ambulans och brandkår efter att ha ringt SOS. I samtal med larmoperatören beskrev 76-åringen fragmentariskt hur någon ramlat ner i brunn.

Han hade dock inte möjlighet att gå den dryga metern bort från sin husvagn, där han befann sig, till brunnen för att titta hur det gått för personen. Någon person gick inte att finna, hur djupt räddningstjänsten än tittade i brunnen. Mannen som larmat var så pass berusad att det inte gick att föra ett ordentligt samtal med honom enligt en polis som vittnat i rättegången.
I mars 2017 var det dags igen. Då ringde mannen SOS om en fordonsolycka med en man som skulle ligga livlös på marken. Inte heller denna gång vill mannen gå fram till olycksplatsen. Ambulans kallades till platsen helt i onödan då någon olycka inre inträffat.

Mannen har tidigare dömts för falskt larm vid fem tillfällen. Tingsrätten skriver i sin dom att de övervägt att döma mannen till fängelse på grund av att han återkommit i samma brottslighet. På grund av hans höga ålder väljer de i stället att döma honom till 100 dagsböter på 50 kronor.
Han ska också betala skadestånd till Hässleholms kommun på 7402 kronor.

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×