Det blir elitettaspel i Asarum för för Olivia Johansson efter det att Glimåkradamerna drog sig ur serien. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Olivia Johansson till Asarum

Norra Skåne rapporterade tidigare i veckan om att Olivia Johansson var högaktuell för Asarums IF - och nu är det klart.
Yttermittfältaren spelar i Elitettan 2018.
– Det känns jättebra!

Glimåkra IF har ännu inte officiellt bekräftat att laget drar sig ur division ett men spelarna fick beskedet i förra veckan och har nu börjat hitta nya klubbadresser.
Olivia Johansson har bestämt sig för nya Elitettanlaget Asarum.
– Det känns som en rolig utmaning och det ska bli kul med lite mer elitsatsning, säger Olivia Johansson som har IFK Osby som moderklubb.
Varför blev det just Asarum?
– Det känns som en bra förening och framförallt tycker jag att Stefan Ekstrand verkar vara en duktig tränare. Han brinner verkligen för fotbollen och laget. Det känns också rimligt att få ihop det med jobbet eftersom jag kan fortsätta jobba så som jag gör idag, säger 24-åringen som bor och arbetar i Kristianstad.
– Både jobbet och fotbollen betyder mycket för mig.

Hur stor skillnad blir det när du nu hoppar upp en nivå?
– Jag tror den största skillnaden är tempot och fysiken. Alla spelare har lite jämnare fysik, det är något steg upp på alla nivåer.

Vilken position kommer du att konkurrera på?
– Yttermittfältet. Det är där jag vill spela och det är även så Asarum ser det.
Redan i premiären ställs Olivia mot en gammal bekant. Då tar Asarum emot Kungsbacka, med en viss Nellie Persson i laget – tidigare vapendragare till Olivia Johansson i Glimåkra IF.