Annons

Politiker säger nej till brygga

HÄSSLEHOLM Fritidsnämnden säger nej tack till att köpa in en ny brygga till Björkvikens badplats.Fullmäktige hade anslagit 2,5 miljoner – men politikerna i nämnden trotsar beslutet och vill vänta tills vattenkvaliteten blivit bättre.
Hässleholm • Publicerad 8 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tidningen berättade på torsdagen om hur kommunen satsar 2,5 miljoner kronor på en ny brygga i Finjasjön.

Så blir det dock inte.

Annons

Vid fritidsnämndens möte lyfte en enig politikerskara ut ärendet från dagordningen.

– I mitten av maj sätter vi upp bryggan tillsammans med en avrådan från bad, på grund av algblomning, och sedan plockar vi ner den i augusti.

– Fritidsnämnden vill inte under rådande omständigheter bygga en brygga i Finjasjön. De tycker att det är bortkastade pengar, säger fritidschefen Henrik Samevik.

De rödgröna argumenterade redan i fullmäktige för att vänta, men alliansen röstade tillsammans med Sverigedemokraterna och Folkets Väl igenom en satsning på bryggan. I nämnden har dock de rödgröna majoritet – och här blockerades det beslut som kommit uppifrån.

– Politikerna var eniga i nämnden om att lyfta ut det, berättar Samevik.

Något uppdrag att arbeta fram ett nytt förslag finns inte. Det är därför oklart om eller när frågan kommer upp igen. Någon brygga till sommaren 2018 lär inte bli aktuellt:

– Det datumet har nog passerat.

Politikerna kommer nu att ta en diskussion inom sina respektive partier kring bryggan.

– De 2,5 miljonerna kan man eventuellt lägga på en annan investering, säger Henrik Samevik.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons