Slutplaskat i ankdammen

Nu får det vara nog!
Jag känner mig bortdribblad – och som gammal ytterback är det ingen angenäm upplevelse.
Jag känner mig lurad – och som boende i Hässleholms kommun är det om möjligt en ännu värre erfarenhet.
Anledningen? Badhuset i Hässleholm såklart. En fråga som har stötts och blötts i evigheter men där politikerna har visat en flagrant oförmåga att fatta beslut under 23 års tid.
Smaka på den. 23 år.
1995 väcktes frågan om att renovera eller bygga ut/bygga nytt badhus i Hässleholm första gången. Sedan dess har ingenting hänt, och då räknar jag inte det lappande och lagande som har gjorts för att undvika att behöva bomma igen badet. Våra politiker har misslyckats med att fatta beslut om och om och om igen.
Det är sorgligt.
Det är pinsamt.

Medan ingenting händer blir badmiljön i Qpoolen sämre och sämre och badgästerna överger centralorten. Alla vi som har yngre barn vet att det är betydligt trevligare att åka till Bjärnum och Tyringe när man ska bada.
Simklubben S71 genomgår ett stålbad med dålig miljö för de aktiva och restriktioner kring antalet deltagande vid tävlingar.
I förlängningen kan badhusproblematiken drabba simkunnigheten och då är vi ute på riktigt djupt vatten.
Det som har varit kan vi inte göra något åt. Vi kan däremot påverka framtiden. Som jag ser det krävs mer än en ansiktslyftning av 48-åringen – det krävs ett nytt badhus.
Detta är en fråga som borde förena de politiska partierna i Hässleholm, inte splittra dem.
Sluta plaska i ankdammen och ta ett beslut!

Ett nytt badhus bör placeras på Österås.
Varför inte mer centralt? Dels finns ett skriande behov av fler bostäder i centrum och dels finns det gott om plats på Österås. Avstånden i Hässleholm är heller inte så stora att de utgör ett problem. Redan i dag kan man hoppa på en buss från centralen till Österås fem gånger i timmen.
Ta chansen att skapa ett sport- och fritidscenter på Österås! Det finns redan fotbollsplaner, tennishall, padel, ishall, bowling, boule och ridanläggning på området och dessutom planer på en multihall för gymnastik och friidrott på den gamla grusplanen.
Ett badhus på Österås hade även inneburit ett lyft för övriga sporter, som komplement och i rehabsyfte. Dessutom hade spillvärmen från badhuset kunnat ledas till slingorna under konstgräsplanerna, precis som det en gång var tänkt.
Samlas alla verksamheter på Österås borde det finnas underlag för en centralt placerad kafeteria – en samlingsplats för ungdomarna.
Kanske skulle det gamla badhuset istället kunna bli en lämplig lokal för kampsporterna som på flera håll är intryckta i alldeles för små hallar?
Jag ser oändliga möjligheter.
Finns det någon annan som också gör det?

×