Dramatisk polisinsats vid bensinstöld

OSBY Fyra pojkar mellan 14 och 19 år greps på Skolgatan i Osby på torsdagskvällen. Polisen ryckte ut till platsen efter larm om pågående stöld av drivmedel och en av pojkarna är även misstänkt för bland annat drograttfylla.

Det var vid 21-tiden på kvällen som en polispatrull ryckte ut till Skolgatan i Osby. Larmet gällde pågående stöld av drivmedel och när poliserna kom till platsen visade det sig att gärningsmännen hade borrat hål i bensintanken på ett fordon som stod på platsen för att tömma fordonet på drivmedel.

Enligt polisen var det fyra pojkar som färdades i en bil tillsammans som var inblandade i drivmedelsstölden. Den yngste pojken är född 2004 och de äldsta 1999.
De misstänkta unga gärningsmännen greps av polisen. Enligt uppgifter till Norra Skåne ska polisen ha dragit vapen i samband med gripandet, uppgifter som stationsbefälet Magnus Linell vid polisen i Ljungby varken kan bekräfta eller dementera på fredagen.
– Men det är inte omöjligt om killarna i bilen har varit obstinata.

De gripna unga männen men frigavs samma kväll.
Misstankarna gäller stöld av drivmedel ur fordon och narkotikabrott.
Enligt polisen är föraren till bilen med de fyra pojkarna misstänkt även för drograttfylla och olovlig körning.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Anser du att fackföreningarna spelat ut sin roll?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×