Foto: TT

Kalla jagar svenska guld redan på lördag

SPORT Charlotte Kalla är på plats i Pyeongchang i Sydkorea och laddar upp inför skiathlon i morgon förmiddag svensk tid.

– Det är väldigt utslagsgivande och rättvisa banor här så det kommer bli väldigt spännande att se vilka som kommer vara tongivande i lördagens lopp, sade Charlotte Kalla i går enligt Omni.
Olympiska spelens första skidlopp är skiathlon för damer masstart (7,5 kilometer klassiskt + 7,5 kilometer fristil).
Kalla tog ett silver i Sotji för fyra år sedan, och i den här säsongens enda skiathlonlopp var hon överlägsen vinnare i Lillehammer före Heidi Weng.
– Det var ju tidigt på säsongen och jag var i väldigt bra slag i december månad. Men jag vet att det kommer att bli väldigt tufft. Men visst är det ju en trygghet att ha haft den där känslan när det stämmer och flyter på i både klassiskt och skejt, sade Kalla till SVT.

– Jag är nöjd med förberedelserna, fortsatte hon.
– Allting har varit väldigt bra här, det har varit fina banor som vi har fått utforska. För oss alla har det varit första gången, vi har bara kunnat följa det på för-OS tidigare och via filmer, sade Kalla på gårdagens presskonferens.
Kalla hoppas på revansch mot den regerande OS-mästaren i skiathlon, Marit Bjørgen från Norge.
– Det var inte mycket jag kunde göra åt henne på spurten i Sotji, men vi får se hur det blir nu.
Loppet startar klockan 08.15 svensk tid i morgon. Utöver Kalla ställer Sverige upp med Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson.

Frågan är om förbundskaptenen Rikard Grip kommer att kunna coacha laget och träffa åkarna före start. Han är för tillfället isolerad från truppen eftersom han bott tillsammans med den på onsdagen magsjuke tränaren Ole Morten Iversen i Pyeongchang.
En annan sak som stör längdskidåkningstruppen är dopningsanklagelserna mot en manlig skidåkare. Detta på grund av SVT-programmet Uppdrag Gransknings granskning om misstänka blodvärden inom skidsporten, där en svensk – som ska vara aktiv – har pekats ut.
– Jag har inte sett dokumentären alls än. Det tråkiga är att vi inte har sett våra ledare så mycket men personligen har jag inte sett den, så det har inte påverkat mig, kommenterade Charlotte Kalla.

×