Mattias Eriksson gjorde kanske säsongens viktigaste mål när han gjorde matchavgörande 2–0 i måstematchen mot Grästorp. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV f

Mattias Eriksson vill se sitt Tyringe kriga

Tyringe tog tre livsviktiga poäng i söndags då de besegrade Grästorp borta med 2–1. Det avgörande målet gjordes av Mattias Eriksson.
– Det var en fantastisk skön vinst, säger Tyringebacken vars lag möter Hanhals hemma i kväll.

Det ser plötsligt väldigt ljust ut för Tyringe i kampen om ett förnyat kontrakt i Hockeyettan. Segern senast betyder att de gick upp på samma poäng som Grästorp runt kvalstrecket i fortsättningsettan.
Västgötarna har dessutom en match mer spelad vilket inte gör Göingelagets chanser sämre.
Mattias Eriksson gjorde det mycket viktiga 2–0-målet i Grästorp som blev matchavgörande.

– Ja, det råkade bli så. Jag bröt ett uppspel vid den blå linjen, chippade puck via sargen och blev plötsligt sopren. Helt fri med målvakten lyckades jag sätta dit den. Det var skönt jag kunde hålla mig på skridskorna då jag brukar trilla när jag gör mål, berättar den 24-årige Tyringeprodukten.
– Vi lyckades sedan knyta ihop säcken och hålla undan. Dessutom så lyckades vi undvika utvisningar vilket varit något av vår akilleshäl under säsongen. Vi hade även ett nytt spelsystem där det krävdes ett helt annat hemjobb än tidigare.

Segern i Grästorp var den första matchen efter det att förre tränare Marcus Norell lämnat Tyringe.

Vad har du för reaktion på det?
– Svårt att säga, men det behövdes en förändring. Men samtidigt förstår jag Marcus situation men ibland får man göra så, säger Eriksson.

Tyringebacken är laddad inför kvällens match mot Hanhals. De vann senaste matchen uppe i Kungsbacka. Så det bör inte var någon omöjlighet att upprepa den viktorian i kväll på Tyrs Hov.

– Kan vi göra en likadan krigarinsats i kväll så är det inte omöjligt. Efter vinsten i Grästorp har vi saken i egna händer så det är upp till oss hur det ska gå.
– Det handla om att vi ska tro på vårt spelsystem. För det hade varit skönt att slippa kvalspel då det alltid brukar bli tufft. Man möter lag underifrån som haft en bra säsong och som kommer med stärkt självförtroende.

×