Samir & Viktor repeterar sitt bidrag ”Shuffla” i Scandinavium. Foto: Claudio Bresciani/TT

Samir & Viktor vill inte vinna Mellon

Med den ultimata Mello-låten har Samir & Viktor seglat upp som favoriter att gå till final tillsammans med Liamoo. Men någon chans att vinna Melodifestivalen tror duon inte att de har.
– Det kommer inte att hända, säger Viktor.

”Kom igen Stockholm! Kom igen Malmö! … Kristianstad! Nu kör vi!”
Samir Badran och Viktor Frisk med låten Shuffla är först ut i andra deltävlingen som sänds från Göteborg. Att låten är en flört med Melodifestivalen sticker de inte under stol med. De vill också locka folk att dansa, det vill säga shuffla.
– Vi ska sprida kärlek och energi. Det är vad vi vill leverera till våra fans och alla som tycker om oss, säger Viktor.

Hur känns det att vara tillbaka i festivalen?
– Det känns bra, mycket lugnare i år. Jag är inte stressad. Jag vet att vi gör vår grej bra, sedan kan det vara lite andra grejer som oroar en, säger Samir.

Med erfarenhet från två festivaler bakom sig – Groupie 2015 och Bada nakna 2016 – vet duon vad de ger sig in på.
– Och så har vi tränat mycket och känner oss säkra på scenen, säger Samir.
– Ja, man har allt under kontroll, säger Viktor.
Vi sitter i foajén på hotellet i Göteborg och i samma stund kommer duons sångcoach, hett efterlängtad. Viktor har en förkylning som lurar och känner att han behöver sjunga upp. Han får rådet att först ”rensa pipan” ordentligt.
Sångcoachen är en viktig person för duon, det framgår med all tydlighet. Samir och Viktor gör allt i år för att både sång och dans ska bli så bra som möjligt.

Och ni dansar shuffle på riktigt?
– Vi har lärt oss dansa lite. Det är en svår dans att lära sig och repetitionerna har varit lite svåra. Men det lossnar ju, säger Viktor.

Har ni fått coaching av Samirs flickvän (Sigrid Bernson som också tävlar i Mello i år)?
– Nej, hon dansar ju pardans och det är en annan typ. Men jag visade henne dansen och hon klarade vår hela dans på första försöket, vilket var roligt att se. Men lite oroväckande, säger Samir.

Det brukar gå bra för Samir och Viktor i Melodifestivalen och de är måna om att behålla sin stil. De letar efter rätt låtar.
– Vi vill ha låtar som sticker ut ur mängden. Det finns de som skriver tung credmusik, men vi vill ha vårt sound och vår genre, säger Samir.

Vill ni till andra chansen eller till finalen?
– Jag vet inte. Andra chansen är bra, men finalen är också bra. Må bäste man vinna. Vi vill nog helst komma direkt till final den här gången, säger Viktor.
Kanske är duon lite trötta på att ständigt bli dissade för att de bara gör ”skojlåtar”.
– Vi sjunger inte för att låta som Celine Dion, utan för att vi tycker det är kul, för att sprida glädje och energi. Det är det vi vill. Och detta är en tävling som är gjord för alla. Det vore tråkigt med bara Jonas Gardell eller bara Samir & Viktor. Man behöver en tacosås för alla, säger Viktor.

Men tänk om Samir & Viktor vinner Melodifestivalen i år?
– Jag fick rysningar när du sa det där, säger Samir.
– Det hade varit kul men det kommer inte att hända, säger Viktor.

Duon är omsvärmade och när vi sitter och pratar dyker det upp nya intervjuförfrågningar. Samir suckar lite.
– Vad vill de nu?
Att vara med i Melodifestivalen är kul, men tufft och stressigt.
– Tredje året, man är lite slut, säger Viktor. Men det är nya utmaningar, det är kul. Vi hoppas att vi får gå till final eller andra chansen och får visa att vi är lite piggare, säger Viktor.

Ni hänger i alla fall ihop fortfarande och har inte tröttnat på varandra?
– Ja, vi till och med somnar ihop framför tv:n. Innan mördaren är avslöjad, säger Viktor med ett skratt och hotar avslöja vem det var.
– Lägg av! Du förstör hela filmen! ropar Samir och så drar killarna vidare till nästa intervju.

×