Misstänkt rån ägde aldrig rum

hässleholm Polisen i Hässleholm lade ner veckor av utredningsresurser på ett rån som aldrig hänt. Men kvinnan som påstod sig ha blivit av med dyra smycken är inte misstänkt för något brott.

Det var den 20 december förra året som en kvinna polisanmälde att hon blivit rånad av tre män på ICA Maxis parkering mitt på dagen. Rånarna skulle enligt kvinnan ha plockat av henne smycken.
– Vi har kommit fram till att rånet aldrig ägt rum. Det är intressant eftersom att det skapar rädsla med ett rån mitt på dagen – och så har det aldrig hänt. Det här rånet fick stor spridning, säger Olof Göransson på polisen i Hässleholm.

Efter att ha granskat filmmaterial från platsen kunde polisen konstatera att kvinnan aldrig hade på sig de smycken hon påstod sig ha blivit av med, inte heller syntes något rån.
– Det lades ner mycket resurser på att utreda det här. Det skapade arbetsbelastning helt i onödan, säger Olof Göransson.

Kvinnan är inte misstänkt för något brott. Det är inte ett falsklarm eftersom kvinnan inte larmat om att hon befunnit sig i fara.
Hon har inte heller misstänkliggjort någon person enligt polisen. Det är inte heller frågan om ett försök till försäkringsbedrägeri eftersom kvinnan inte anmält någon förlust till något försäkringsbolag.
– Vi har upplyst henne om att inte göra det, säger Olof Göransson.
Han vill inte kommentera vad kvinnans motiv varit.
– Det kan vara så att det rör sig om en person som är svag.

Dagens fråga

Har du höststädat trädgården?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×