Summercamp kan räddas. De rödgröna partierna går på offensiven i fritidsnämnden, för att begära ytterligare pengar av kommunstyrelsen. FOTO: CARL-JOHAN BAULER/ARKIV

Begär pengar för att rädda Summercamp

HÄSSLEHOLM De rödgröna partierna i fritidsnämnden ska begära pengar för att rädda populära Summercamp.

Det säger Connie Asterman (S) till Norra Skåne.
– Vid nästa möte lägger vi ett initiativärende om att begära pengar hos kommunstyrelsen så att Summercamp kan genomföras, säger Connie Asterman som är fritidsnämndens andre vice ordförande.
Hon säger också att förslaget är väl förankrat hos de rödgröna kommunpolitikerna i kommunstyrelsen. Som tidningen avslöjat, föreslås lägret att läggas ner eftersom fritidsnämnden inte har råd att genomföra arrangemanget som kostar uppemot 400 000 kronor och engagerar 300-400 barn under en vecka på sommarlovet.

Men det accepterar inte Connie Asterman och de rödgröna ledamöterna i fritidsnämnden.
– Det är hemskt att spara på ungdomarna på det här sättet, resonerar Connie Asterman.
Tack vare det politiska läget finns goda chanser, att de rödgröna lyckas få igenom kravet till kommunstyrelsen. I nämnden har de rödgröna fem ledamöter, restalliansen två och FV och SD vardera en.
Även i kommunstyrelsen har de rödgröna majoritet. Summercamp har arrangerats av föreningar i kommunen med hjälp och stöd av Hässleholms fritid sedan år 2010. Barn i årskurs två till sju har kunnat delta i lägret där deltagarna får prova på olika idrotter andra aktiviteter.

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×