Sofia Nilsson (C), ordförande i Utbildnings- och omsorgsutskottet välkomnade hundratals mässbesökare. Foto: Maja Ögren Andersson
IKT-pedagogerna i Östra Göinge har lagt ner många timmars jobb på att förbereda mässdagen. Foto: Maja Ögren Andersson

Digital inspiration för skolpersonal

KNISLINGE En svettig, men lyckosam dag för Östra Göinges mässgeneraler, IKT-pedagogerna Stefan Lundin och Lars Kroon.

Efter månader av förberedelser kunde de hälsa hundratals skolfolk välkomna till den digitala mässan på Snapphaneskolan.
Det gäller att hänga med i den digitala utvecklingen. Och det gäller att göra det tillsammans. Så kan man rubricera arrangemanget som lockade närmare 400 personer från både den egna och flera andra skånska kommuner.
Vid niotiden fylldes skolans lokaler snabbt av förväntansfulla mässbesökare. Utställare fanns på plats och flera föredrag stod på agendan.

Sofia Nilsson (C), ordförande i utbildnings- och omsorgsutskottet hälsade välkomna och tryckte bland annat på vikten av att rusta eleverna inför framtiden.
– Högaktuellt, inte minst genom digitala hot genom trollfabriker, fejk news och bristen på källkritik.
Östra Göinge är, trots sin mindre storlek, i framkant när det gäller den digitala utvecklingen på skolområde, kunde Kroon och Lundin konstatera.
Inte minst genom politikernas välvilja att satsa på resurser och dokumenterade mål. Men som på många andra platser spretar utvecklingen fortfarande för mycket, menar de.
Här gäller det att samordna och få en röd tråd med den digitala utvecklingen ända från förskolan och uppåt och även inkludera till exempel vuxenutbildning, vilket sker i just Östra Göinge.

Föreläsningar och workshops tog upp en rad ämnen, till exempel vad som händer med undervisningen när digitala redskap får en betydande del och programmering för F-6 och fritids.
Det här var första gången mässan arrangerades.
Om det blir fler återstår att se.

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×