Oskar Svensson, Sverige, i herrarnas sprintkval vid vinter-OS i Pyeongchang. Foto: Anders Wiklund/TT

Femteplats för Oskar Svensson

OS Det blev norrmannen Johannes Hösflot Kläbo som vann sprintguldet i OS i Pyeongchang. Oskar Svensson som blev bäste svensk hamnade på en femteplats.

Det fanns aldrig några tvivel i finalen om norrmannen skulle vinna, efter sista backen ryckte han ifrån och kunde avstannande åka först över mållinjen. Bakom honom blev det en spurt om silvret, efter målfoto visade det sig att världsmästaren Federico Pellegrino var två hundradelar före Alexander Boltjunov, OAR.

Bakom honom blev det en spurt om silvret, och det blev den regerande världsmästaren Federico Pellegrino som var två hundradelar före Alexander Boltjunov, OAR.

Oskar Svensson som blev bäste svensk tog sig hela vägen till final där han slutade femma. För Teodor Peterson slutade det i semifinalen, medan Calle Halfvarsson och Viktor Thorn åkte ut i kvartsfinal.