Här kan intressen utvecklas

Hässleholm Textil, keramik eller möbelrenovering. I början av mars öppnar Maker space Magneten upp för allmänheten i Norra Skånes gamla tryckerilokaler.

Det var i höstas projektet Maker space Magneten drog igång för personer inom RSFI. RSFI står för resurs, språk, friskvård och integration och finns till för personer som är i etablering och som behöver lite extra hjälp med språk och lärande. Projektet Maker space Magneten är även ett samarbete mellan T4vux och Hässleholms miljö AB.
Ett makerspace kan liknas vid en plats med olika verkstäder där man kan testa och tillverka olika saker och dessutom dela med sig av sin kunskap. Här ska man till exempel kunna nätverka, reparera saker och syssla med återbruk.

I lokalerna finns för närvarande ett textilrum med symaskiner och tyg, ateljé med drejskivor och verktyg, cykelverkstad och pysselhörna där man kan måla eller göra smycken. En återbruksbutik är under uppbyggnad.
Hittills har projektet vänt sig i första hand till nyanlända, men från och med i vår ska lokaler, aktiviteter och work shops var öppna för allmänheten.

I början av mars arrangeras ett par workshops. Den första mars är det keramik med Ann Margreth Richard Lundgren. En vecka senare, den 8 mars, blir det möbelrenovering.
För att delta behövs inga förkunskaper och det är dessutom kostnadsfritt.
– De här lokalerna ska vara tillgängliga för alla och man ska kunna utveckla sina intressen, berättar Marie Helen Andersson som jobbar inom verksamheten.

Dagens fråga

Har du höststädat trädgården?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×