25-åringen bar runt på en skarpslipad slyyxa som han ska ha hotat hyresvärden med. Foto: Polisens förundersökning

Hotade att hugga sin hyresvärd med yxa

Den 25-årige mannen slog sin fru, hotade att skada henne ännu mer om hon talade med hyresvärden och hotade till slut också hyresvärden med en yxa.
Dessutom slog 25-åringen sönder arrestens toalett och spottade en polis i ansiktet.

Bara ett axplock ur den stämningsansökan som har lämnats in till Hässleholms tingsrätt.
Mannen som häktade den 24 januari är misstänkt för sammanlagt åtta brott. Det ska ha börjat den 11 januari då han slog sin fru över ryggen, något han nekar till.

Dagen efter ska han ha hotat att skada henne ännu mer om hon talade med hyresvärden. En händelse som 25-åringen också nekar till.
Samma dygn har han också i ren ilska, svartsjuka och av stress slagit sönder prylar och sprejat på väggarna i parets lägenhet. Han slog också sönder kameror som var uppsatta för att, enligt hyresvärden, bevaka en verkstad. Den ena kameran var en attrapp, den andra trasig. Den åtalade menar att hyresvärden hade filmat parets sexliv.
Den 12 januari hotade mannen att skada hyresvärden. Ett hot som förstärktes genom att han hade en så kallad slyyxa i handen som var skarpslipad. Enligt åtalet ska han ha höjt yxan mot mannen som upplevde fruktan för sitt liv. 25-åringen nekar även till detta, men åklagarens version styrks av flera vittnen.

När mannen släpptes ur arresten har han, enligt åtalet, hotat att skada sin hyresvärd eftersom han hade blandat in polisen (övergrepp i rättssak).
Under transporten till arresten i Kristianstad spottade han en polis i ansiktet (förgripelse mot tjänsteman).
I arresten på polishuset gick han lös på och slog sönder en toalettsits och en dörr för en okänd, men inte ringa summa.
I polisförhör har frun till 25-åringen berättat att han hade fullständig kontroll över hennes liv. Hon fick inte umgås med sina vänner, än mindre prata med andra män. De hade bara varit gifta i ett år.

Själv uppger mannen att han levt under psykisk press och stress och att han inte alls har slagit eller hotat sin fru. Han skulle aldrig slå en kvinna, uppger han.
Slutligen åtalas han även för ringa narkotikabrott då han har använt cannabis.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×