Martin Almehov gick ända till final herrsingel B-klassen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Martin gjorde comeback efter sex år

I sex år låg Martin Almehovs badmintonracket på hyllan.
Men när ryggproblemen plötsligt blev bättre plockades utrustningen ner igen och de gamla takterna räckte ända till final i herrsingel B-klassen vid Gripenträffen.

– Det är riktigt kul att kunna träna och spela igen, förklarade Martin Almehov, 39, som under den förra ”badmintonkarriären” hette Gustavsson och som jobbat länge inom klubben både som tränare och i styrelsen.

Fram till 2011 var han flitig även på banan men sedan kom ryggproblemen vilka satte stopp för spel.
– Provade en rad behandlingar och plötsligt blev det bättre och jag kunde börja spela igen, sa han och berättade att han förstås saknat sporten.
Sex års uppehåll har ändå satt vissa spår men att han nu gick så långt i turneringen gav förstås en extra kick i comebacken.

I det inledande poolspelet vann han klart mot blivande finalmotståndare Fabian Mörk från Kristianstad medan finalen blev en rysare.
Almehov tog första set klart med 21–13 och såg ut att vara på väg mot segern. Men Fabian Mörk kom igen och vann de bägge följande seten med 21–18, 21–18.
– Lite ringrostig är man förstås och konditionen jobbar man på men annars sitter grunderna där ganska bra när man spelat badminton så länge som jag har, förklarade Martin Almehov.

×