Tiggare greps med miljoner i kontanter

Uppsala Den tiggande mannen uppträdde aggressivt och konfronterades av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen bar på omkring sex miljoner kronor i kontanter, skriver Uppsala Nya Tidning.

Händelsen, som inträffade på Resecentrum i Uppsala på måndagen, började med ett larm till polisen om en aggressiv och hotfull person.

Mannen, som stod och tiggde på gatan, ska ha blivit arg när förbipasserande inte gav honom pengar.

Polisen visiterade mannen – och gjorde en makalös upptäckt. I sin jacka och i en väska som mannen bar med sig hittades omkring sex miljoner kronor.

– När poliserna gjorde en närmare kontroll av mannen rasade det ner sedelbuntar från bland annat hans jacka. Det kom bara fler och fler buntar, berättar Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta, till UNT.

– Jag har aldrig varit med om ett liknande belopp i de här sammanhangen.

Den tiggande mannen misstänks nu för penningtvättsbrott, då polisen misstänker att pengarna tillförskaffats på olaglig väg.

– Vilken medborgare som helst som går runt med sex miljoner kronor i kontanter skulle bli misstänkt för brott. Ärendet är överlämnat till åklagare som ska utreda saken, säger Jale Poljarevius.

– Det konstiga var att mannen stod och tiggde ihop pengar till en bussbiljett. Varför gör någon det som har flera miljoner i kontanter?

×