Vittsjömålvakten Chandra Bednar hälsar amerikanska mittbacken Lorina White välkommen. Foto: Marika Höghäll

Vittsjös sista pusselbit på plats

15.12 rullade tåget från Köpenhamn och Kastrup in på Hässleholms centralstation med sista pusselbiten i Vittsjö GIK:s lagbygge.
23-åriga amerikanskan Lorina White spetsar till konkurrensen i den damallsvenska truppen.

Den lilla välkomstkommittén bestående av sportchefen Erika Nilsson och målvakten Chandra Bednar tog emot en ganska utsjasad Lorina White som tillbringat över 14 timmar på resande fot.
Lorina White har en bakgrund inom collegefotbollen där hon vid två tillfällen (2015 och 2016) utsetts till årets defensiva spelare i den mellanamerikanska konferensen, där hon guidat sitt Ball State Cardinals till mästerskapstiteln.

23-åringen har också provtränat med Orlando Pride i National Women’s Soccer League.
På tisdagseftermiddagen hann hon bara lämna sina två gigantiska resväskor i lägenheten innan färden gick vidare ner till Österås för ett första möte med de nya lagkamraterna.
– Jag vill gärna spela för ett svenskt lag. Det blir en trevlig erfarenhet att komma hit, säger Lorina White.
Hon kommer närmast från spel i den isländska ligan med Stjarnan där hon tillbringade fyra månader mellan augusti och november.
– Det var en fantastisk erfarenhet. Vädret var exakt som hemma så det var nästan som att jag aldrig hade åkt iväg, skrattar White som är van vid vintervädret från New York.

Hennes naturliga position är mittback.
– Men jag spelar varhelst tränarna sätter mig, säger hon.
Amerikanskan beskriver sin spelstil som ganska enkel och inte särskilt spektakulär.
– Jag är säker med bollen – en lagspelare, förklarar White ödmjukt.

Vittsjötränaren Thomas Mårtensson tror mycket på den nya amerikanskan.
– Hennes spetskvalitet är snabbheten och farten med bollen. Det som är intressant med henne är att hon kan spela på många olika positioner. Nu senast har hon gått som mittback men vi kan lika gärna använda henne som defensiv mittfältare eller högermittfältare, säger Mårtensson och fortsätter:
– När man tittar på de kvaliteter hon har kan hon gå hur långt som helst inom den amerikanska landslagsfotbollen.

Vittsjös sportchef Erika Nilsson är övertygad om att hon har fått ihop ett slagkraftigt lag.
– Det tycker jag absolut. Om man ser till de första 35 minuterna i Malmö så var de fantastiskt bra och jag tror att Lorina kommer att passa väl in i laget. Hon är en himla go tjej och en lagspelare, säger Erika Nilsson.
– Vi har kikat efter en mittback/allroundspelare och jag tror att Lorina kommer att tillföra en bra spets till laget. Det ska bli jätteroligt att se henne spela.

×